Ilse Jurriëns MSc

adviseur

06 - 3468 18 15
i.jurriens@urbannerdam.nl

"Samen de woonkwaliteit verbeteren!"

Hoe komt het dat wijken en buurten in de stad er zo verschillend uitzien? Hoe kun je als organisatie verbeteringen in de woonomgeving aanbrengen, zodat de leefbaarheid wordt verbeterd? Hoe betrek je de bewoners van de stad hierbij en kom je samen tot goede praktische oplossingen?
Deze vragen vond ik tijdens mijn studie Sociologie (Beleid & Organisatie) erg interessant, en heb ik mij verder in verdiept.

Na een jaar te hebben gewerkt als Beleidsassistent Wonen ben ik als adviseur bij Urbannerdam aan de slag gegaan. Hier sta ik dicht in de praktijk en coördineer ik het Huurteam Rotterdam, Huurteam Utrecht, en een proefproject in Schiedam. Met het werk van het Huurteam proberen we de prijs-kwaliteitverhouding in de particuliere huursector in evenwicht te brengen en onderhoudsgebreken aan woningen verhelpen. Dit doen we in wijken en buurten waar het hard nodig is. Met de aanpak van het Huurteam realiseren we een eerlijke huurprijs en meer woongenot voor huurders, en een verbetering van de leefbaarheid van wijken en buurten. Daarnaast geven wij verhuurders advies over hoe zijn hun woning het beste kunnen verhuren.

In de stad Utrecht richten we ons hierbij vooral op de (studenten) kamermarkt.

In mijn werk kom ik dagelijks met verschillende doelgroepen bewoners uit verschillende steden in contact, en geef hen passend advies. Samen werken we aan het verbeteren van de kwaliteit van wonen in de stad!

 

Werkvelden
Woondiensten