• Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_4-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_3-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_2-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_1-2
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_12
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_11
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_10
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_9
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_8
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_7
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_6
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_5

Nieuws

maart 2017
Start vóórinschrijving appartementen in de voormalige Pauluskerk in Den Haag Lees meer...

 

Pauluskerk Hemels Wonen

De kerk uit de jaren 50, van de Haagse architect F.A.W. van der Togt, wordt getransformeerd naar een fantastisch woongebouw. Het plan behelst een diversiteit aan woningen met tuin of dakterras en bijzondere elementen uit de kerk. Als koper kun je jouw woning helemaal zelf indelen en meebeslissen over de afwerking van collectieve elementen. Een unieke kans!

Een ideale uitvalsbasis 
De Pauluskerk ligt aan de Monseigneur Nolenslaan, in Loosduinen, aan de rand van de Vruchtenbuurt in Den Haag. Op dezelfde kavel, ten westen van de kerk, komt een kleinschalig appartementengebouw met parkeergarage. 
Het strand en de duinen zijn vlakbij, en binnen 20 minuten fietsen ben je in het centrum van Den Haag. In de buurt zijn alle voorzieningen binnen handbereik. De dagelijkse boodschappen kun je doen in winkelcentrum aan het Savornin Lohmanplein. Je kunt sporten in de buurt en er zijn diverse basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Verkaveling
In de kerk worden 21 woningen gerealiseerd: 10 grondgebonden woningen met een tuin en 11 woningen met balkon of ruim dakterras. De kleinste woning is ca. 79 m², de grootste ca. 208 m² GBO. Iedere woning heeft iets bijzonders, een devotie kapel, een biechthokje, een stukje toren, een doopkapel, een kerkraam. De hoofdruimte van de kerk krijgt in het midden over de volledige hoogte een licht atrium, van waaruit de woningen ontsloten worden. Het atrium en de “nieuwe“ kerkramen zorgen voor een zee van licht. De woningen in het middenschip hebben 2 verdiepingen en een aantal andere woningen zijn gelijkvloers. De bovenwoningen zijn met een lift bereikbaar. De woningen hebben een vrije verdiepingshoogte hoogte van ruim ca. 3.50m.

In de parkeerkelder van de naastgelegen nieuwbouw worden 18 parkeerplaatsen gerealiseerd ten behoeve van de Pauluskerk. 3 woningen krijgen een parkeerplaats op eigen terrein.

Aanpak
Het voorwerk voor de transformatie van de kerk naar woningen is al gedaan. Zo is de kerk al verkaveld en is de uitwerking van de gevels en het casco al toegesneden op de nieuwe functie. Maar er zijn nog voldoende keuzes te maken, zowel individueel als met alle kopers samen. De individuele keuzes gaan over de indeling en functionaliteit, tot materiaalgebruik en afwerking van het appartement. De collectieve keuzes betreffen de inrichting en afwerking van de gemeenschappelijke ruimtes zoals atrium, (fietsen)berging en buitenruimte. Om de collectieve keuzes goed te kunnen maken wordt er een kopersvereniging opgericht waar alle kopers lid van worden. Op basis van meerderheid worden besluiten over de nog te maken collectieve keuzes genomen. 
Op het moment van levering wordt de kerk ‘gesplitst’ in appartementsrechten en  wordt een Vereniging van Eigenaars opgericht.

Prijzen
Op dit moment gaat het nog om een indicatie, omdat het project nog nader vorm moet worden gegeven. Wij houden thans rekening met prijzen vanaf € 300.000 vrij op naam (V.O.N.), voor de kleinste woning, tot € 600.000 voor de allergrootste woning (prijzen zijn inclusief parkeerplaatsen en exclusief keuken).

Het cascoherstel, de renovatie van het casco en de compleet nieuwe inbouw, zorgt ervoor dat de woningen het kwaliteitsniveau van nieuwbouw hebben, maar dan met een hele bijzondere uitstraling. 

Open Dagen
20 april 2017
 Open Dag Pauluskerk - 18:30 - 20:30 uur Monseigneur Nolenslaan in Den Haag 
13 mei 2017 Open Dag Pauluskerk - 11:00 - 14:00 uur Monseigneur Nolenslaan in Den Haag
31 mei 2017 Open Dag Pauluskerk - 18:30 - 20:30 uur Monseigneur Nolenslaan in Den Haag

Inschrijven
Vanaf 15 mei 2017 tot en met 17 augustus 2017 12:00 uur kunt u zich inschrijven als geïnteresseerde in deelname. Voor een inschrijving is nodig:

 1. Inleveren van het inschrijfformulier 
 2. Betalen van € 500,- inschrijfgeld op IBAN NL88RABO 0145960773 ten name van Urbannerdam te Rotterdam onder vermelding van uw naam en ‘Inschrijfgeld Pauluskerk”

Het ingevulde inschrijfformulier kunt u via email toesturen naar Denise Zuidhoek.

Wij horen graag naar welke woning jouw belangstelling uit gaat en welk budget je hebt. 

Ik heb belangstelling

Downloads
Informatiebrochure
Voorlopig ontwerp
Inschrijfformulier
Protocol inschrijving, loting en toewijzing

Contactpersonen


ir. Denise Zuidhoek
E: d.zuidhoek@urbannerdam.nl
T: 06 - 1947 60 10

 
                        
Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl 
T: 06 - 4631 40 95