• Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_4-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_3-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_2-1
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_1-2
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_12
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_11
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_10
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_9
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_8
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_7
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_6
 • Zelfbouw_klushuizen_Pauluskerk_5

Nieuws

maart 2017
Start vóórinschrijving appartementen in de voormalige Pauluskerk in Den Haag Lees meer...

 

Transformatie Pauluskerk

De kerk uit de jaren 50, van de Haagse architect F.A.W. van der Togt, wordt getransformeerd naar een fantastisch woongebouw. Het plan behelst een diversiteit aan woningen met tuin of dakterras en bijzondere elementen uit de kerk. Als koper kun je jouw woning helemaal zelf indelen en meebeslissen over de afwerking van collectieve elementen. Een unieke kans!

Een ideale uitvalsbasis
De Pauluskerk ligt aan de Monseigneur Nolenslaan, in Loosduinen, aan de rand van de Vruchtenbuurt in Den Haag. Op dezelfde kavel, ten westen van de kerk, komt een kleinschalig appartementengebouw met parkeergarage.
Het strand en de duinen zijn vlakbij, en binnen 20 minuten fietsen ben je in het centrum van Den Haag. In de buurt zijn alle voorzieningen binnen handbereik. De dagelijkse boodschappen kun je doen in winkelcentrum aan het Savornin Lohmanplein. Je kunt sporten in de buurt en er zijn diverse basis- en middelbare scholen in de directe omgeving.

Verkaveling
In de kerk worden 21 woningen gerealiseerd: 10 grondgebonden woningen met een tuin en 11 woningen met balkon of ruim dakterras. De kleinste woning is ca. 83 m², de grootste ca. 194 m² GBO. Iedere woning heeft iets bijzonders, een devotie kapel, een biechthokje, een stukje toren, een doopkapel, een kerkraam. De hoofdruimte van de kerk krijgt in het midden over de volledige hoogte een licht atrium, van waaruit de woningen ontsloten worden. Het atrium en de “nieuwe“ kerkramen zorgen voor een zee van licht. De woningen in het middenschip hebben 2 verdiepingen en een aantal andere woningen zijn gelijkvloers. De bovenwoningen zijn met een lift bereikbaar. De woningen hebben een vrije verdiepingshoogte hoogte van ruim ca. 3.50m.

In de parkeerkelder van de naastgelegen nieuwbouw worden 18 parkeerplaatsen gerealiseerd ten behoeve van de Pauluskerk. 3 woningen krijgen een parkeerplaats op eigen erf.

Aanpak
De Pauluskerk wordt middels een lichte vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap getransformeerd naar bijzondere appartementen. Het voorwerk is al gedaan. De verkaveling is vastgelegd en uitgewerkt in een casco ontwerp; de technische uitgangspunten zijn benoemd; de benodigde partijen gecontracteerd en het project is financieel doorgerekend.
Omdat het een appartementencomplex betreft, kan een aantal wensen alleen gerealiseerd worden als je deze samen deelt: denk aan gebruik fietsenkelder, collectieve tuin, afwerking atrium etc. Daarom word je lid van de kopersvereniging.
Je kunt jouw woning naar persoonlijke wensen ontwikkelen. Er is volop ruimte voor individuele keuzes, van indeling en functionaliteit tot materiaalgebruik en afwerking. Varieer in verdiepingshoogte, maak vide’s, ontwerp je eigen trap, kortom pak je kans!

Prijzen
Op dit moment gaat het nog om een indicatie, omdat het project nog nader vorm moet worden gegeven. Wij houden thans rekening met prijzen vanaf € 270.000 vrij op naam (V.O.N.), voor de kleinste woning, tot € 495.000 voor de allergrootste woning (prijzen zijn exclusief parkeerplaatsen).

Het cascoherstel, de renovatie van het casco en de compleet nieuwe inbouw, zorgt ervoor dat de woningen het kwaliteitsniveau van nieuwbouw hebben, maar dan met een hele bijzondere uitstraling. 

Open Dagen
20 april 2017 Open Dag Pauluskerk - 18:30 - 20:30 uur Monseigneur Nolenslaan in Den Haag 
13 mei 2017 Open Dag Pauluskerk - 11:00 - 14:00 uur Monseigneur Nolenslaan in Den Haag

Inschrijven
Vanaf 30 maart kun je je aanmelden als belangstellende via het onderstaande invulformulier. We houden je als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij horen graag naar welke woning jouw belangstelling uit gaat en welk budget je hebt. 

Ik heb belangstelling

Downloads

Voorlopige verkaveling en schetsplan

Contactpersonen


ir. Denise Zuidhoek
E: d.zuidhoek@urbannerdam.nl
T: 06 - 1947 60 10

 
                        
Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl 
T: 06 - 4631 40 95