• Woondiensten_Huurteam Rotterdam_05

Nieuws

  • 1 april 2021: Huurteam Rotterdam gaat van start in 6 wijken van Rotterdam

Vanaf 2001 tot en met 2015 heeft Huurteam Rotterdam in opdracht van de gemeente Rotterdam gecontroleerd of de huurprijs van huurwoningen in de particuliere sector overeenkomt met de geboden kwaliteit. Het huurteam heeft als doel misstanden en excessen in de huursector aan te pakken en de leefbaarheid van buurten te verbeteren.

Vanaf april 2021 werkt Urbannerdam BV weer in opdracht van de Gemeente Rotterdam in de volgende wijken: Oud Mathenesse - Carnisse - Oud Charlois - Tarwewijk - Bloemhof Hillesluis.

Huurders uit deze wijken kunnen kosteloos het huurteam inschakelen. 

Het huurteam controleert of de huurprijs van huurwoningen in de particuliere sector overeenkomt met de geboden (onderhouds) kwaliteit van de huurwoning. Dit gebeurt op grond van de huurprijzenwetgeving. Op basis van een puntentelling conform het Woningwaarderingssysteem wordt voor de woning de maximale huurprijs berekend.

Wanneer de gevraagde huurprijs hoger is dan de maximale huurprijs, de servicekosten niet juist worden afgerekend, of als er sprake is van achterstallig onderhoud, dan start het huurteam namens de huurder een procedure op bij de Huurcommissie.

Rol Urbannerdam
Medewerkers van het huurteam begeleiden huurders in de gehele procedure vanaf de woningopname tot aan de uitspraak van de Huurcommissie. Het huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie.

Binnen het huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Tijdpad
Het huurteam bestaat sinds 2001 en is inmiddels al ruim 12 jaar actief in regio Rotterdam. Het huurteam is een onderdeel van Urbannerdam BV.

Projectstatus:  In uitvoering

Links:
Website Huurteam
https://www.facebook.com/Rotterdamhuurteam
Twitter

Contact Huurteam
Wilt u een afspraak maken met het huurteam Rotterdam voor een huurprijs controle, neem dan contact op via telefoonnummer: 010-214 2799 (op maandag bereikbaar 14.00-16.00 uur) of stuur een email naar info@huurteamrotterdam.nl
Let op! De diensten van het Huurteam Rotterdam zijn niet kosteloos buiten de eerder vermelde wijken in Rotterdam. Informeer naar de mogelijkheden via bovenstaande telefoonnummer en/of e-mailadres.