• Woondiensten_Huurteam Rotterdam_05

Nieuws

Vanaf 2001 tot en met 2015 heeft Huurteam Rotterdam in opdracht van de gemeente Rotterdam gecontroleerd of de huurprijs van huurwoningen in de particuliere sector overeenkomt met de geboden kwaliteit. Het huurteam heeft als doel misstanden en excessen in de huursector aan te pakken en de leefbaarheid van buurten te verbeteren.

Vanaf 2016 kunnen Rotterdammers op eigen initiatief Huurteam Rotterdam inschakelen. Vanaf 2012 tot en met 2015 heeft het huurteam 1507 woningen in Rotterdam bezocht. Daarbij was er gemiddeld sprake van een meer dan € 100 te hoge huurprijs. Vanaf januari 2016 tot en met 2017 hebben 128 Rotterdammers Huurteam Rotterdam ingeschakeld. Daarbij was er gemiddeld sprake van een € 90 te hoge huurprijs.

Het huurteam controleert of de huurprijs van huurwoningen in de particuliere sector overeenkomt met de geboden (onderhouds) kwaliteit van de huurwoning. Dit gebeurt op grond van de huurprijzenwetgeving. Op basis van een puntentelling conform het Woningwaarderingssysteem wordt voor de woning de maximale huurprijs berekend.

Wanneer de gevraagde huurprijs hoger is dan de maximale huurprijs, de servicekosten niet juist worden afgerekend, of als er sprake is van achterstallig onderhoud, dan start het huurteam namens de huurder een procedure op bij de Huurcommissie. In 2017 heeft het huurteam 50 woningen onderzocht, waarbij er in 90% van de gevallen misstanden zijn geconstateerd.

Rol Urbannerdam
Medewerkers van het huurteam begeleiden huurders in de gehele procedure vanaf de woningopname tot aan de uitspraak van de Huurcommissie. Het huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie.

Binnen het huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Tijdpad
Het huurteam bestaat sinds 2001 en is inmiddels al ruim 12 jaar actief in regio Rotterdam. Het huurteam is een onderdeel van Urbannerdam BV.

Projectstatus:  In uitvoering

Links:
Website Huurteam
https://www.facebook.com/Rotterdamhuurteam
Twitter

Contact Huurteam
Wilt u een afspraak maken met het huurteam Rotterdam voor een huurprijs controle, neem dan contact op via telefoonummer: 010-214 2799 (op maandag bereikbaar 14.00-16.00 uur) of stuur een email naar info@huurteamrotterdam.nl

Let op! De diensten van het Huurteam Rotterdam zijn niet kosteloos. Vraag naar de voorwaarden. Het Huurteam werkt op basis van no cure no pay: U verdient de kosten minimaal terug.