• Zelfbouw_CPO_Lauwerecht_1-1
  • Zelfbouw_GBUtrecht_2
  • Zelfbouw_GBUtrecht_1

Nieuws

13 april 2017
CPO Goeman Borgesiuslaan in Utrecht vraagt vergunning aan Lees meer...

Als vervolg op de 10 stadswoningen in Utrecht ontstaat aan de overzijde van de Verenigingstraat een vervolgproject. 20 Jonge huishoudens ontwikkelen een diversiteit aan woningen.

De buurt ligt op een top locatie in Utrecht, op 5 minuten fietsen van de Utrechtse binnenstad. Op de hoek van de Schermerhornstraat en de Goeman Borgesiuslaan komt een kavel vrij van ruim 3.100 vierkante meter waar 20 woningen worden gerealiseerd. Dit zijn 17 stadswoningen van 3 of 4 woonlagen en een 3 appartementen vanwege een overbouwing van de entree tot het eigen parkeerterrein.

De vereniging is begin 2016 opgericht en heeft Urbannerdam geselecteerd voor de procesbegeleiding en FARO Architecten voor het ontwerp. In het najaar is Bouwonderneming Van Bekkum uit Amersfoort aan het bouwteam toegevoegd.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam adviseert bij onderlinge afspraken, verdeling van taken en kosten en de selectie van partners zoals de architect en straks de bouwer. De kopersgroep kan veel zelf maar de ervaring en parallellen uit andere projecten zorgen ervoor dat er geen onnodige wielen worden uitgevonden.

Tijdpad
In 2015 is de groep door Mitros geworven. Er is een vereniging opgericht en een verkaveling gemaakt waarin alle leden een plek hebben gevonden. Mei 2016 is de groep gestart met het ontwerpproces van de woningen zelf. De vergunning wordt in april 2017 aangevraagd en na de zomer van 2017 wordt gestart met de bouw.

Betrokken partijen
1. VvO CPO Goeman Borgesiuslaan
2. Mitros
3. Urbannerdam
4. FARO Architecten
5. Bouwonderneming Van Bekkum

Project status: in uitvoering

Contactpersoon

ir. Hans Vos
E: h.vos@urbannerdam.nl
T: 06 - 5272 67 10