• Zelfbouw_CPO_HetGroeneHofje_1-1
  • logo het groene hofje haarlem jpeg
  • overview houses
  • poster jpeg
  • ref 6
  • ref 11
  • ref 12
  • ref 13
  • schets jasmijn
  • Screenshot_4

CPO Het Groene Hofje heeft de selectieprocedure gewonnen voor de locatie aan de Stockholmstraat in Haarlem. De groep heeft een gezamenlijke visie om zo duurzaam mogelijk te leven. Ze hebben de ambitie om een gemeenschappelijke tuin en collectieve ruimte te realiseren in het plan. Waarom negen boren bezitten als je er ook één kunt delen? Er worden 9 woningen ontwikkeld, grondgebonden en appartementen.

De Stockholmstraat ligt in de wijk Schalkwijk. Het is een buurt in ontwikkeling met veel nieuwe projecten. Op loopafstand wordt het Centrum Schalkwijk wordt vernieuwd tot een modern en aantrekkelijk stadsdeelcentrum met alle dagelijkse voorzieningen.

In de directe omgeving is vindt veel vernieuwing van gebouwen plaats om de buurt aantrekkelijker te maken. De Stockholmstraat ligt op loopafstand van het Engelandpark waar je heerlijk kunt wandelen, en ligt in de nabijheid van de uitvalswegen.

De wijk heeft een ruime opzet en de kavel waarop het project wordt gerealiseerd wordt omsloten door groen. De kavel aan de Stockholmstraat is 528 m² groot. De vereniging heeft zelf een verkaveling gemaakt waarbij een collectieve ruimte en tuin in het midden van het plan wordt gerealiseerd. .

De architectuurstijl van het project is Urban Lofts: een industriële uitstraling in een groene oase. De woningen worden gasloos. 

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft in samenwerking met de groep de inschrijving voor de selectieprocedure voorbereidt en gewonnen. Na de selectie begeleidt Urbannerdam de kopersgroep gedurende het hele ontwikkelproces.

Tijdpad
De groep is begin september 2018 geselecteerd door de gemeente Haarlem om op deze locatie een project te ontwikkelen. In november 2018 de vereniging opgericht en in juni 2019 is de reserveringsovereenkomst op de grond met de gemeente Haarlem getekend. De verwachting is dat de bouw medio 2020 start.

Link
Website

Downloads
Inschrijfformulier
Financieringstoets

Inschrijven
Wil jij graag mee doen aan dit unieke en duurzame project in Haarlem? Dat kan! Want er is nog één herenhuis beschikbaar. Om in te kunnen schrijven dient u het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen, € 350,- inschrijfgeld over te maken en een financieringstoets in te leveren waaruit blijkt wat uw maximale financieringscapaciteit is.
Voor inschrijven geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Het rangnummer wordt toegekend op basis van het tijdstip waarop het inschrijfformulier binnen is bij Urbannerdam.
Na de inschrijving is er een kennismakingsgesprek met het bestuur van de vereniging. Als de kennismaking vanuit beide kanten positief is kan de inschrijver toetreden tot de vereniging.

Contactpersoon  

ir. Sarah Thiel
E: s.thiel@urbannerdam.nl
T: 06 - 19 47 60 10