• overhoeks render def-1
  • entree parkeren render def-1
  • 01 -1
  • 03 a -1
  • 04 -1

Zelfbouw op een prachtige plek tussen de historische binnenstad van Vianen en het Merwedekanaal. Dat is het project CPO Sluiseiland waarin een groep particulieren ruimte heeft om 39 woningen in een mix van appartementen en herenhuizen te ontwikkelen. CPO Sluiseiland is nog opzoek naar deelnemers voor beide woningtypes.

De locatie
Het Sluiseiland wordt getransformeerd naar een nieuw woongebied. De locatie van het project ligt tussen de historische binnenstad van Vianen en het Merwedekanaal en is omgeven door groen. Binnen dit stukje nieuwe stad is ruimte voor 39 woningen die door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden ontwikkeld. Dit zorgt voor een bijzondere en kwalitatieve invulling die van toegevoegde waarde is op de bestaande stad.

De historische Vrijstad Vianen ligt aan de zuidkant van de Lek. Het stadje is fantastisch ontsloten tussen de A2 en de A27 richting Utrecht. Met de auto en de bus ben je binnen 20 minuten bij het Centraal Station van Utrecht.

Vianen is van oorsprong een vestingstad, aangelegd om de bewoners van Utrecht in de gaten te houden. Vianen heeft daarom kenmerkende stadsmuren, verdedigingswerken en kastelen. Deze historie is nog steeds terug te zien in de opbouw en de structuur van het stratenpatroon, en de historisch gebouwen in het centrum.

Het project
CPO betekent dat u uw eigen woning kan ontwerpen binnen een aantal vastgestelde kaders. In totaal worden 39 woningen ontwikkeld in een mix van appartementen en herenhuizen. Er zijn appartementen en herenhuizen mogelijk die zoveel mogelijk naar wens van de deelnemers ingepast worden tot een goed en haalbaar plan. Doordat de grootte van de woningen nog niet vast ligt, kunnen er uiteindelijk ook minder woningen gerealiseerd worden.

De deelnemers worden begeleid door procesadviseur Urbannerdam en hebben een Vereniging van Opdrachtgevers gevormd. De vereniging heeft architectenbureau KRFT gekozen voor het ontwerp van het plan. In dit ontwerp worden de woningen in een S-vorm georganiseerd rondom twee open, verhoogde binnenhoven welke ruimte bieden voor privé en collectieve buitenruimtes. Middels twee stijgkernen met lift worden de appartementen en penthouses op de bovenste verdieping ontsloten. De herenhuizen, maisonnettes en appartementen op de begane grond kunnen hun voordeur aan de straat krijgen. Alle woningen kunnen gebruik maken van de collectieve tuin en hebben daarnaast allemaal een riante privé buitenruimte.  Onder het gehele bouwblok komt een parkeergarage voor bewoners om de auto te parkeren. In het kavelpaspoort staan de vastgestelde kaders voor het ontwerp omschreven.

Vereniging van Opdrachtgevers Sluiseiland Vianen
De basis voor CPO Sluiseiland is in 2016 gelegd door drie initiatiefnemers, die een positie voor de CPO ontwikkeling op het eiland veilig stelde.
Vanaf begin 2018 is met hulp van Urbannerdam de werving naar deelnemers gestart en in juni 2018 is de Vereniging van Opdrachtgevers Sluiseiland Vianen opgericht.

U kunt zich nog steeds aansluiten. Voor inschrijven geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Omdat er nog geen definitieve verkaveling is gemaakt, kunt u zich niet inschrijven voor een specifieke woning, maar schrijft u zich in als deelnemer aan het project. Wel kunt u natuurlijk een wens voor een appartement of een herenhuis kenbaar maken.

Downloads
Informatiebrochure
Inschrijfformulier
Financieringstoets

Link
www.cposluiseiland.nl

Projectstatus: werving

Contactpersoon


ir. Laura Weeber
l.weeber@urbannerdam.nl
06 - 83 48 20 34