• ruyterstraat
 • Zelfbouw_CPO_Helden van de Ruyter_02
 • Zelfbouw_CPO_Noordereiland_08
 • Zelfbouw_CPO Noordereiland_01_groot
 • Zelfbouw_CPO Noordereiland_07
 • Zelfbouw_CPO Noordereiland_06
 • Zelfbouw_CPO Noordereiland_02
 • Zelfbouw_CPO_Ruiterstraat_1-1
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_6a
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_5a
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_4a
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_3a
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_2a
 • Zelfbouw_DeRuyterstraat_1a

Nieuws

14 januari 2016
30 januari 2016: Burenmiddag. Lees meer...

 

1 december 2015
Ontwikkelovereenkomst De Ruyterstraat getekend. Lees meer...

 

23 maart 2015
Vijf redenen om te kopen in “Helden van de Ruyter”. Lees meer...

 

18 maart 2015
Informatiebijeenkomst over het zelfbouwproject Helden van de Ruyter, de woningen en mogelijkheden. Tijd: 19.30-21.00uur. Locatie: Heemraadsingel 319 in Rotterdam. Aanmelden: bij Maaike Schravesande

 

21 februari 2015
Item Helden van de Ruyter bij Open Rotterdam. Lees meer...

 

17 februari 2015
Het is zover! Start inschrijven voor zelfbouw op het Noordereiland!  Lees meer...

 

 

Op het Rotterdamse Noordereiland ontwikkelen we 8 stadswoningen, samen met Bokkers van der Veen architecten, bouwbedrijf Van Omme & De Groot en last but not least acht enthousiaste particuliere opdrachtgevers.

Bokkers van der Veen architecten heeft een schetsontwerp uitgewerkt met 8 stadswoningen voor een aantrekkelijke prijs. De karakteristieke hoekwoning is 220 m². De 7 tussenwoningen zijn 154 m² met een tuin en dakterras. De begane grond in alle woningen heeft een extra hoog plafond van 3,2 meter. De kopers kunnen het basisplan aanpassen aan hun eigen woonwensen. Er zijn verschillende opties en extra’s waar kopers voor kunnen kiezen, zoals een vide, uitbouw, extra verdieping, balkon, erker of extra groot dakterras. De gevelindeling, plattegronden en interieur bepalen de deelnemers zelf.

Aparte plek in een buurt met een roemrucht verleden
Projectarchitect Joep van der Veen: “Het Noordereiland is sinds 2008 een beschermd stadsgezicht. Het is een aparte plek in een buurt met een roemrucht verleden. Je loopt er prachtig langs de kade met mooie vergezichten over het water.” Winkels, horeca en scholen zijn op het eiland ruimschoots aanwezig. Bovendien zijn zowel de binnenstad als de cultuur en horeca van de Wilhelminapier, Katendrecht en het Entrepotgebouw op fietsafstand.

Snel zekerheid over prijs en haalbaarheid
Urbannerdam, Bokkers van der Veen architecten en aannemer Van Omme & De Groot slaan de handen ineen voor een efficiënt proces. “Op deze manier kunnen we het regelgedoe en bepaalde risico’s uit handen nemen, en kunnen de kopers zich concentreren op hun woonwensen en het ontwerp van hun eigen huis. Door de vroege samenwerking met aannemer Van Omme & De Groot hebben we snel zekerheid over prijs en haalbaarheid. De kosten voor een basiswoning zijn nu al bekend en alle individuele keuzes kunnen direct doorgerekend worden. Haalbaarheid van persoonlijke woonwensen kan dus direct inzichtelijk worden gemaakt”, aldus Maaike Schravesande van Urbannerdam. De totale kosten voor de tussenwoningen uit het basisplan zijn geraamd op € 265.000,- tot € 273.000,- en de hoekwoning op € 355.000,-. De totale kosten zijn gemiddeld € 1730,- per m2 gebruiksoppervlak.

Wonen en werken
Het project is onder andere geschikt voor degene die wonen en werken willen combineren. De begane grond mag behalve wonen ook werkruimte zijn, denk bijvoorbeeld aan een huisartspraktijk, gastouderopvang of kantoorruimte. Zeker de hoekwoning op de kop van het project is zeer geschikt voor een mooie kantoor- of werkruimte op de begane grond.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam is procesbegeleider van het project en daarmee verantwoordelijk voor het algemeen projectmanagement (budget, tijd, kwaliteit, communicatie/organisatie) en advies over het gezamenlijk opdrachtgeverschap van de kopers.

Tijdpad
De bouw is volop in uitvoering. Zonder tegenvallers worden de woningen in de zomer van 2017 opgeleverd.

Opdrachtgever 
Tot start planvorming is het project een eigen initiatief, daarna werken we in opdracht van de Vereniging van Opdrachtgevers ‘de Ruyter’.

Betrokken Partijen 
Bokkers & Van der Veen Architecten, Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars & Bouwers, Urbannerdam, Vereniging van Opdrachtgevers ‘de Ruyter’ i.o., Gemeente Rotterdam (verkopende partij).

Van Omme & De Groot
De Ruyter in google maps

Contactpersoon 

                       
Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl
T: 06 - 4631 40 95