• CPO_Parkwoninge_5
  • CPO_Parkwoninge_4-1
  • CPO_Parkwoninge_3
  • CPO_Parkwoninge_2
  • CPO_Parkwoninge_1
  • Zelfbouw_Parkwoningen_1-1

In Maastricht aan de zuidrand van het Sphinxkwartier zijn in vijf stadswoningen van ca. 150 m² woonoppervlak via CPO ontwikkeld. 

Locatie
De locatie grenst aan het nieuwe culturele gebied rond het Bassin. In het gebied is veel te beleven met de Pathé bioscoop, filmhuis Lumière in de oude energiecentrale van de Sphinx en poppodium de Muziekgieterij. Het witte Eiffelgebouw is een iconisch en beeldbepalend gebouw in de buurt. 

Woningen
Samen met architect Mathieu Bruls ontwierpen kopers hun eigen plattegrond. De vijf woningen meten 6 x 10 meter en worden in 3 lagen gebouwd. Bij enkele woningen was het mogelijk om in overleg een opbouw op de 4e laag te maken.
De entree is aan de verkeersluwe Frans Fouraschenstraat en alle woningen hebben een tuin op het zuiden. En wat voor tuin; na een eigen privé terras komt u in een grote afgesloten gemeenschappelijke tuin in een parkachtige setting. Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder de naastgelegen appartementen van Sphinxtuin.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam is  verantwoordelijk voor de procesbegeleiding van het CPO project. Na een marktverkenning, een haalbaarheidsanalyse en het opstellen van uitgangspunten en randvoorwaarden met het naastgelegen initiatief is een Vereniging van Opdrachtgevers opgericht. Daarmee zijn de toekomstige bewoners als opdrachtgever betrokken bij het project.

Tijdpad
De bouw voor de Parkwoningen is in het najaar van 2019 gestart, de woningen worden naar verwachting medio 2020 opgeleverd.

Contactpersoon

ir. Hans Vos
E: h.vos@urbannerdam.nl
T: 06 - 52 72 67 10