• PO_Kerkweg_Gemeente Krimpenerwaard_04
  • PO_Kerkweg_Gemeente Krimpenerwaard_03-1
  • PO_Kerkweg_Gemeente Krimpenerwaard_02
  • PO_Kerkweg_Gemeente Krimpenerwaard_01

De gemeente Krimpenerwaard biedt 10 kavels gelegen aan de Kerkweg, aan de rand van de kern van Berkenwoude. Hier is ruimte voor rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen. Urbannerdam adviseert de gemeente in het proces, werving en begeleiding van de kopers tot en met het tekenen van de koopovereenkomsten.

Het kavel ligt aan de rand van de kern van Berkenwoude. Op deze locatie zijn 10 kavels/woningen mogelijk in een strook langs de Kerkweg. Alle kavels hebben een weids uitzicht over de weilanden.

Na de werving en een 3-tal workshops met geïnteresseerden hebben 8 particulieren zich definitief ingeschreven voor de aankoop van een kavel aan de Kerkweg. De deelnemers hebben unaniem gekozen voor een twee-onder-een-kapwoning. De particulieren hebben onder begeleiding van Urbannerdam en de gemeente een verkaveling gemaakt en de kavels onderling verdeeld. Een aantal deelnemers werkt samen om diverse voordelen te behalen zoals een gezamenlijke architect en het delen van tips & tricks gedurende het proces. Het resultaat is een mix van woningen met verschillende breedtes en ontwerpstijlen. Na de zomer van 2015 is gestart met de bouw van de eerste woningen aan de Kerkweg.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam adviseert de gemeente over de aanpak van de verkoop en we hebben gemeente en kopers begeleid bij het vastleggen van uitgangspunten. Tot slot hebben we de kopers op weg geholpen met de start van het ontwerp van hun woning.

Betrokken partijen
1. Gemeente Krimpenerwaard
2. Urbannerdam
3. Twan Jütte (Stedenbouw Erfgoed Architectuur)
4. 9 kavelkopers uit Berkenwoude

Tijdpad
De voorbereiding voor de verkoop is gestart in het voorjaar van 2014, de werving is gestart in de zomer en er zijn een aantal workshops gegeven door Urbannerdam met meer dan 20 geïnteresseerden. In het najaar van 2014 hebben de kopers de koopovereenkomst getekend. In het voorjaar van 2015 wordt de grond bouwrijp gemaakt. Naar verwachting start de bouw vóór de zomer van 2015. Na de zomer van 2015 zijn de eerste deelnemers gestart met de bouw. De eerste woningen zijn al opgeleverd.

Opdrachtgever: Gemeente Krimpenerwaard

Links:
projectwebsite