• Zelfbouw_ravenbosch_3-1
  • Zelfbouw_ravenbosch_2-1

Stichting Ravenbosch is op zoek naar een geschikt pand en investeerder om een woonconcept te realiseren voor gelijkgestemde 50+ ers. Een deel is van plan te kopen, een deel te huren. Urbannerdam begeleidt de initiatieffase van het project, waaronder inventarisatie woonwensen en de zoektocht naar pand en investeerder.

Het pand wordt gezocht in regio Rotterdam, geschikt voor 10 tot 25 appartementen van gemiddeld 80 m2. Een gezamenlijke tuin en ontmoetingsruimte, maar ook privé balkon of dakterras zijn nadrukkelijke wensen. Het pand is bij voorkeur karakteristiek en sfeervol, niet hoger dan 4 lagen. De groep is enthousiast over het idee van herbestemming van een karakteristiek pand. Alle woningen moeten gelijkvloers en toegankelijk zijn. We zoeken de investeerder in de categorie kleinere beleggers in en rond Rotterdam, die gevoel hebben bij ontwikkelen samen met particulieren.

Deze casus is ons inziens zeer representatief voor meerdere initiatiefgroepen en projecten in het land. Vanwege de groeiende doelgroep (vergrijzing babyboomers) en de noodzaak langer zelfstandig te blijven wonen. Ook de combinatie van huur en koop (en dus het betrekken van een geschikte investeerder) blijkt bij meer CPO projecten een opgave.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft voor de groep een analyse van de woonwensen gemaakt en een aantal aanbevelingen geformuleerd. Een van de aanbevelingen was om gelijktijdig naar een geschikt pand als een geschikte investeerder te zoeken voor het huur-deel van het project. In de vervolgfase adviseert Urbannerdam bij het vinden en binden van een investeerder en de zoektocht naar een pand waar een haalbare herontwikkeling mogelijk is.

Tijdpad
Najaar 2014 verbinden zich een tiental leden aan het initatief. De zoektocht naar een geschikt pand iseind 2014 afgerond.

Opdrachtgevers: Stichting Ravenbosch

Links: Stichting Ravenbosch