• Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst7
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst6
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst5
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst4
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst3
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst2
  • Zelfbouw_CPO_PKV Hulshorst1-1

Urbannerdam heeft de gemeente Nunspeet geadviseerd en ondersteund bij het informatie- en wervingstraject voor twee projecten in collectief particulier opdrachtgeverschap.

Het was de uitdrukkelijke wens van de gemeente om in Elspeet en Hulshorst ook ruimte te geven aan woningbouw te ontwikkelen in CPO. Deze manier van ontwikkelen past bij de cultuur van de kernen om veel in eigen beheer te doen. Ook biedt het grote kansen voor jonge starters om betaalbaar te bouwen.

Na oprichting van de kopersvereniging Hulshorst is met begeleiding van Urbannerdam direct gestart met het komen tot een gedegen architectenselectie. De kopersvereniging heeft uiteindelijk gekozen voor Amnicus Architecten uit Nijkerk. De kopersvereniging ontwikkelde en realiseerde zelf, in eigen beheer, met als gevolg dat de woningen precies zijn geworden zoals de koper(s) dat wensten.

Het samen ontwikkelen heeft tot gevolg gehad dat de woningen heel betaalbaar, op maat en van een hoogwaardige kwaliteit zijn. De hoogwaardige kwaliteit komt tot uiting in de gekozen materialen, zoals keramische dakpannen, houten kozijnen met keurmerk, goede bakstenen, hoge isolatiewaarden, etc.

Gemiddeld heeft de tussenwoning een gebruiksoppervlak van 131 m2, een inhoud van 437 m3, een kavelgrootte van 136 m2 met een VON-prijs van gemiddeld € 156.500,- voor een afgebouwde woning (exclusief sanitair, badkamer en keuken) met een marktconforme grondprijs. De hoekwoningen hebben gemiddeld een gebruiksoppervlak van 143m2, een inhoud van 495 m3, een kavel van 190 m2 met een VON-prijs van € 193.000,- voor een afgebouwde woning (exclusief sanitair, badkamer en keuken) met een marktconforme grondprijs.

Rol Urbannerdam
In opdracht van de gemeente Nunspeet heeft Urbannerdam voor een tweetal locaties (Hulshorst, Elspeet) de werving, informatievoorziening en oprichting van de verenigingen verzorgd. De KV Hulshorst heeft er vervolgens voor gekozen om Urbannerdam ook voor het vervolgtraject van ontwerp tot en met realisatie in te huren als adviseur en ondersteuner.

Tijdpad
Zomer 2009 is gestart met de werving, die zeer spoedig verliep. In september 2009 waren de verenigingen een feit waarop de samenwerkingsovereenkomsten met de gemeente werden gesloten. In het najaar werd architectenbureau Amnicus uit Nijkerk gecontracteerd voor het ontwerp van de woningen. Na de aanbesteding mei 2010 werd met de bouw gestart in het najaar 2010. Vrijdag 8 juli 2011 zijn de laatste woningen opgeleverd, maar liefst enkele weken eerder dan gepland. 

Opdrachtgevers: Kopersvereniging Hulshorst (huidig), Gemeente Nunspeet (voormalig)