• Klushuizen_Geldersedam1
  • Klushuizen_Geldersedam_voorgevel2-1
  • Klushuizen_Geldersedam_voorgevel
  • Klushuizen_Geldersedam_tuin
  • Klushuizen_Geldersedam_trap1
  • Klushuizen_Geldersedam_achterterrein

Urbannerdam heeft de kopersgroep CPO Muntel 2.0 geholpen bij de openbare inschrijving op de herontwikkeling van een voormalig schoolgebouw aan de Geldersedam.

De voormalige school ligt aan de Geldersedam 29-34 in Den Bosch, aan de IJzeren Vrouw en het Prins Hendrikpark.

Gemeente Den Bosch biedt het schoolgebouw te koop aan mensen die het via Collectief Particulier Opdrachtgeversschap willen herontwikkelen tot woningen. Zes enthousiaste gezinnen uit de wijk de Muntel hebben elkaar gevonden op het zelfbouw concept en een plan gemaakt hoe ze met elkaar hun droomwoning in het project kunnen realiseren. Het monumentale gebouw wordt daarbij geheel intact gehouden. In hun plan zijn er via een verticale verkaveling 6 fantastisch grote stadswoningen te realiseren en 2 appartementen. Daarbij hoort ook nog een gemeenschappelijke (moes)tuin, en een gemeenschappelijke kelder. Juist door dicht bij het ruimtelijke karakter van het gebouw slim te benutten, blijven de kosten van cascoherstel en afbouw beperkt. Op 25 april heeft de groep haar inschrijvingsplan en financieel bod bij de gemeente ingeleverd. 

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft de groep geholpen met de stappen om te komen tot een kansrijke inschrijving en haalbaar bod op het schoolgebouw. Met de deelnemers is uitgebreid besproken hoe je het zelfbouwproces als groep kan vormgeven en hoe je daarbij met de risico’s omgaat.  Daarnaast heeft Urbannerdam de groep geadviseerd hoe zij met behulp van de kostenraming van de architect en hun individuele financieringsmogelijkheden tot een realistisch bod kan komen.

Tijdpad
De school is in het voorjaar van 2014 door de gemeente te koop gezet. Al heel snel is de groep de CPO Muntel 2.0 met 6 geïnteresseerde gezinnen gevormd. Vervolgens hebben zij architect Geert Bosch en Urbannerdam benaderd met een verzoek om hulp bij het maken van hun bieding. Op 25 april heeft de groep haar inschrijving met bod ingeleverd bij de gemeente Den Bosch

Opdrachtgever: Zelfbouwgroep CPO de Muntel 2.

Contactpersonen
Els Dikland

Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl
T: 06 - 4631 40 95