30 april: Het eerste UrbannerLAB

07 april 2015
Nieuws_Urbannerlab2

Donderdag 30 april zal de allereerste UrbannerLAB avond plaatsvinden in de oude gymzaal van de Bloklandschool. In het LAB schuimt en borrelt het van de nieuwe kansen en initiatieven in Rotterdam: klushuizen, stadskavels, meedenkplannen, bouwgroepen, transformaties en meer van dit soort bijzonderheden..

UrbannerLAB is een informele avond waar iedereen nieuwe ideeën, initiatieven en locaties voor zelfbouw en klushuizen kan bespreken. We starten het programma met een kop Soep de Joer en de sfeer is gemoedelijk.

Sprekers zijn:
• Fenna ter Haar (projectleider Klusgebouwen gemeente Rotterdam) en Alexander Keizer (adviseur Urbannerdam) met een update over nieuwe locaties voor zelfbouw en Klushuizen in Rotterdam.
• Caroline de Jager (eigenaar 3isacrowd en PopUp Square) over popup kansen voor leegstaande plekken en panden in de stad.
• Dominique ter Beek (twee schoollokalen in Middelland), Guido de Boer (eco-Klushuis in Spangen) en Bart Cardinaal (cabrio-casa in de Provenierswijk) geven een inkijkje in hun huis en vertellen over de hobbels bij zo’n project.
• Maaike Schravesande (Urbannerdam): Wat kost een eigen huis (ver)bouwen? Op de achterkant van een bierviltje leren rekenen aan een klushuis of stadskavel. 
• Bas Bulten (Walas Concepts): over vernieuwende concepten in stadsontwikkeling en hun super duurzame en modulaire woonconcept Blue Home Living.
• Elevator pitches van initiatieven die nog medestanders of locaties zoeken, feedback van deskundigen. 

UrbannerLAB