CPO project U.J. Klarenstraat officieel van start met bouw

05 november 2013
Klushuizen_Klussen op de Klarenstraat_07-1

Zaterdag 2 november gaven Jenny May (kluskoopster), Paulus de Wilt (stadsdeelwethouder Amsterdam Nieuw West) en Larry Bath (directeur de Alliantie) het startschot voor de renovatie van CPO project U.J. Klarenstraat. Met het dopen van het gebouw werd een behouden bouw gewenst voor alle betrokkenen. Alle kopers ontvingen van de Alliantie een gepersonaliseerde bouwhelm om in de toekomst veilig in hun woning aan de slag te kunnen. 

De start bouw werd geopend met de woorden 'Welkom in jullie nieuwe woning. Vandaag is de eerste keer dat alle kopers samenkomen op de U.J. Klarenstraat.' En zo voelde het ook voor de kopers. Als thuiskomen. De twee opengestelde woningen werden door de kopers met vrienden en familie in gedachten al druk ingericht. Met warme chocolademelk en koffie binnen handbereik want de status van de woningen is casco.

De U.J. Klarenstraat is een jaren 50 portiekflat in Amsterdam Nieuw-West. Kopers konden vierkante meters kopen en zelf de plattegrond van hun woning bepalen. Door collectief particulier opdrachtgeverschap waren de kopers vanaf het begin al gezamenlijk opdrachtgever voor het project. ‘Een unieke samenwerkingsvorm die in de toekomst een voorbeeld moet stellen voor andere projecten’ aldus Larry Bath (manager vastgoed de Alliantie regio Amsterdam)

De UJ Klarenstraat maakt onderdeel uit van de Staalmanpleinbuurt. Een wijk die de Alliantie en Stadsdeel al sinds 2008 grootscheeps vernieuwen. Ook de komende jaren gaat de wijkvernieuwing door met sloop/nieuwbouw en renovatieprojecten. Een project als de UJ Klarenstraat trekt een andere groep bewoners naar deze vernieuwingswijk toe.

Bron: persbericht De Alliantie

Klussen op de Klarenstraat