De verkoop van nieuwe klusgebouwen in Rotterdam is gestart!

08 december 2014
Klushuis_Bloklandstraat_9

De verkoop van twee nieuwe klusgebouwen aan de Havenstraat en Bloklandstraat zijn gestart. Iedere maand zal er een open dag of informatie avond plaats vinden waarbij u de panden kunt bezichtigen en vragen kunt stellen. Inschrijven is mogelijk tot 27 maart 2015.

Het monumentale klusgebouw aan de Havenstraat wordt verbouwd naar drie woningen. Het gebouw ligt op Coolhaveneiland in de wijk Delfshaven. In deze wijk zijn karakteristieke oude panden te vinden en de oude haven van Delft. Het ligt gunstig gelegen tegen de centrumrand van Rotterdam en kent een levendige sfeer. In het pand zijn drie bijzondere woningen te realiseren. Op de begane grond een woning, de zogenaamde ‘bel-etage’ met tuin en het souterrain. Op de twee verdiepingen daarboven komen twee appartementen met eigen balkon. Het bruto oppervlakte van het gebouw is ruim 400 m².

Het klusgebouw aan de Bloklandstraat is een voormalig schoolgebouw met twee gymzalen en wordt verbouwd naar zeven woningen. Het gebouw ligt gelegen in het Oude Noorden van Rotterdam. Dit is een opkomende wijk met veel verschillende restaurants en authentieke winkels. Binnen een mum van tijd bent u in het bruisende centrum van een wereldhavenstad. In het schoolgebouw worden verschillende soorten woningen gerealiseerd. Er komen drie grote appartementen boven elkaar aan een ruim authentiek trappenhuis. Er komen grondgebonden woningen, zogenaamde ‘herenhuizen’ en in de gymzaal komen twee loftwoningen boven elkaar met een eigen trappenhuis. In deze straat zijn het afgelopen jaar ook klushuizen verkocht. Dit maakt de Bloklandstraat een echte klusstraat!

Beide gebouwen worden verbouwd door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Voor meer informatie over deze scholen kunt u terecht op de website www.pakjeruimte.nl of kunt u contact opnemen met Alexander Keizer, a.keizer@urbannerdam.nl of 06-21 19 74 19.

Herontwikkeling Klusgebouwen Rotterdam