Duurzaamheidsonderzoek VOC Zeemagazijn bij ICDuBo

11 februari 2015
klushuizen_VOC Zeemagazijn_ICDubo_03

Op donderdag 5 februari organiseerde het ICDuBO , M3E en Urbannerdam een interactieve bijeenkomst in de tentoonstellingsruimte aan de Heijplaat te Rotterdam waar meer dan 20 adviseurs, beleidsmakers en architecten mee vanuit verschillende disciplines aan deelnamen.

De bijeenkomst stond het kader van het duurzaam herbestemmen van het “VOC Zeemagazijn”. Na een inspirerende presentatie van architecte Ineke Hulshof en Alexander Keizer (Urbannerdam) over het gebouw en de plannen hiervoor werd er door de aanwezigen in verschillende formaties gebrainstormd over verschillende onderwerpen:

• “0 op de meter” (Het beperken van energiegebruik),
• “Schilaanpak”
• “Comfort & Klimaat” van het Zeemagazijn. 

Vervolgens hield Lothar Wijnand, namens M3E een presentatie over de mogelijkheden op het gebied van herbestemmen & subsidies en werden de groepen opnieuw verdeeld om met elkaar de geformuleerde oplossingen verder uit te werken. Bij de sessies zijn verschillende ideeën naar voren gekomen die meegenomen gaan worden in het verdere ontwikkelproces.

Urbannerdam wil alle deelnemers van harte bedanken voor het meedenken over de herbestemmingsmogelijkheden van het VOC Zeemagazijn in Delfshaven.

VOC Zeemagazijn