Groen licht voor nieuwbouwproject De Wilgenhof in Kamerik

18 oktober 2018
Zelfbouw_CPO_De-Wilgenhof_4

Lange tijd waren de eerste 5 deelnemers van het zelfbouwproject CPO de Wilgenhof in spanning of zij hun droomwoning wel zouden kunnen realiseren. De gemeente Woerden heeft nu definitief besloten dat het project aan de Knotwilgenlaan doorgang kan vinden.  Op de locatie omgeven door het water en de nieuwe speeltuin mogen in totaal zo’n 10 seniorenwoningen worden gerealiseerd.

CPO de Wilgenhof wordt een heel bijzonder project. De tien toekomstige kopers mogen zelf de woningen ontwerpen binnen enkele spelregels die de gemeente Woerden heeft vastgesteld. De eerste vijf kopers zijn er al en zijn nu al druk met de voorbereidende werkzaamheden zoals het oprichten van een kopersvereniging en straks het kiezen van een architectenbureau dat hun wensen voor de woningen gaat uitwerken.

De kopers worden bijgestaan door Urbannerdam, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van toekomstige kopers. Eerder hebben zij de nieuwbouwprojecten Riethof en Riethof West in de wijk Waterrijk in Woerden begeleidt. Urbannerdam verzorgt het complete projectmanagement zodat de kopers zich volledig kunnen richten op hoe hun eigen woning en het buurtje er straks uit moet komen te zien. Een ding weten de huidige kopers nu al zeker het worden ruime woningen waarbij alle belangrijke voorzieningen zoals woonkamer, keuken slaapkamer en badkamer gelijkvloers worden. Woningen waar je ook als je wat slechter ter been wordt kunt blijven wonen. Op de verdieping is dan nog ruimte voor een logeer of werkkamer met bijvoorbeeld ook nog een gastenbadkamer.

Bent u ook op zoek naar een nieuwe plek om in alle rust en ruimte te genieten en een woning waarin u zorgeloos oud kunt worden, neem dan contact op met Denise Zuidhoek, d.zuidhoek@urbannerdam.nl of bel naar 010 280 64 44.

CPO de Wilgenhof