Huurteam in programma Kassa: Studenten voelen zich geïntimideerd

14 januari 2015
Woondiensten_HuurteamUtrecht_LOGO

Zaterdag 10 januari was het Huurteam Utrecht te zien in het consumentenprogramma Kassa. Centraal stond de situatie aan de Zamenhofdreef in de wijk Overvecht waar een beruchte huisjesmelker 95 kamers verhuurt in een omgebouwd kantoorpand.

Verhuurder Nahuys BV vraagt veel te veel huur. Dit heeft het Huurteam Utrecht op basis van de puntentelling geconstateerd. In een eerder stadium heeft de Huurcommissie al bepaald dat een huurder in het pand recht heeft op huurverlaging. Het Huurteam stapt nu voor 50 studenten naar de Huurcommissie voor huurverlaging met terugwerkende kracht. Gemiddeld betalen de studenten €120 huur per maand teveel aan huur.

Veel studenten voelen zich geïntimideerd door de verhuurder. Nahuys BV dreigt huurder uit te zetten en wil een 40-jarige man plaatsen waar de studenten niet op zitten te wachten. Ook heeft een huurder aangifte gedaan tegen huisvredebreuk omdat er tot twee keer toe klusjesmannen in haar kamer stonden, terwijl zij hiervoor geen toestemming heeft gegeven.

Ben je student en ervaar je ook problemen met je huisbaas, en of ben je benieuwd of je niet teveel huur betaalt voor je kamer? Neem dan direct contact op met het Huurteam!

Dit kan via info@huurteam-utrecht.nl of via telefoonnummer: 085-273 4933.

Huurteam Utrecht