Inspiratie en informatieavond CPO de Hallen - Bilderdijkstraat - Amsterdam

03 september 2014
zelfbouw_cpo_NIEUWS_140703_hallen_nrd_cpo_impressie_tekening

Informatie- en inspiratieavond CPO de Hallen op 3 september.

Al zo’n 100 geïnteresseerden

Op woensdagavond 3 september organiseren Buro Ruim en Urbannerdam een informatie- en inspiratieavond voor al zo’n 100 geïnteresseerden in de zelfbouwkavels aan de Bilderdijkkade in Amsterdam West. Het eerste deel van de avond zijn korte presentaties. Onder andere over de (ontwerp)mogelijkheden door Buro Ruim, over aanpak en vergelijkbare projecten door Urbannerdam, en toelichting benodigde budget en financiering. Het tweede deel is om kennis te maken en vragen te stellen. Hierbij is ook een financieel adviseur aanwezig die kan informeren over de hypotheekmogelijkheden bij dit project. 

Bouwgroepkavels de Hallen
Naast het oude tramremise terrein in Amsterdam West biedt de gemeente Amsterdam kavels aan voor zelfbouw, tussen de Bilderdijkkade 418 (noordkant) en Bilderdijkkade 432 (zuidkant). Het gaat om vijf kavels voor vijf bouwgroepen die ieder uit c.a. 8 tot 12 deelnemers bestaan. Iedere bouwgroep kan een eigen appartementengebouw laten ontwerpen en bouwen op een reeds aangelegde parkeergarage (reeds gerealiseerd in opdracht van de gemeente). De uiterlijke datum voor inschrijven is eind september. 

Buro Ruim en Urbannerdam ontzorgen
Buro Ruim en Urbannerdam slaan de handen in een om mogelijke deelnemers aan het project te adviseren en begeleiden. Buro Ruim is een ervaren architectenbureau zowel sterk in ontwerp als kundig in techniek en kostenefficiëntie. Urbannerdam heeft al ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van bouwgroepen, van blozende starters tot kritische gezinnen en doorgewinterde senioren. Maaike Schravesande van Urbannerdam: “Je eigen huis ontwikkelen in een bouwgroep is leuk maar niet makkelijk. Er komt veel bij kijken: kennis, kunde en tijdsinzet die niet iedereen beschikbaar heeft. Samen met Buro Ruim kunnen we de zelfbouwers adviseren en begeleiden in het proces en ontwerp, van idee tot oplevering. En wie betaald bepaald, dus de opdrachtgever alias de zelfbouwer zit echt zelf aan het roer”. David Schmidt van Gelder van Buro Ruim sluit zich daarbij aan: ”Wij zijn een professioneel team van ontwerpers, bouwkundigen en architecten die zich bezighouden met uiteenlopende opgaven. En het leuk vinden om de woonwensen van particulieren te vertalen naar een goed, mooi en betaalbaar ontwerp.” 

Meer weten of aanmelden?
Geïnteresseerd in de mogelijkheden op deze bouwgroepkavels en begeleiding door Ruim en Urbannerdam of eerst eens de informatieavond bijwonen, neem dan contact op met Alexander Keizer van Urbannerdam op telefoon 010 280 6444 of via emailadres a.keizer@urbannerdam.nl

De deuren voor de informatieavond gaan open om 19.30 en start met het programma om 20.00. Locatie is de Krelis Louwenstraat 1 (zaal 1e verdieping) in Amsterdam. Meer informatie over het bouwkavel is ook te vinden op de website van de gemeente Amsterdam via de webpagina van Stadsdeel West.