Mijlpaal voor het project Rozenakker: bouw gaat definitief door!

11 november 2014
Zelfbouw_CPO_Rozenakker6

Met het regelen van alle financieringen en het ondertekenen van de grondovereenkomsten hebben de deelnemers aan het project Rozenakker een belangrijke mijlpaal bereikt: het project gaat definitief door . De eerste paal voor 15 woningen en een huisartsenpraktijk gaat begin 2015 de grond in.

De Startersvereniging Rozenakker uit Nispen heeft de afgelopen jaren op eigen kracht een uniek zelfbouwproject ontwikkeld: 15 toekomstige bewoners en een huisarts bouwen niet alleen hun eigen woningen en een praktijk, maar hebben ook zelf bouwgrond ontwikkeld. Hierbij is samengewerkt het de dorpsraad in Nispen en de Gemeente Roosendaal, onder andere op het gebied van planologische procedures en plannen voor het bouwrijp maken. Na enkele tegenslagen is het gelukt om voor alle woningen deelnemers te vinden en begin November zijn alle deelnemers eigenaar geworden van de bouwgrond. Hiermee is ook gelijk groen licht gegeven voor het bouwrijp maken van de locatie en het bouwen van de woningen.

De woningen zijn ontworpen door De Bont cs Architecten en worden gebouwd door De Nijs-Soffers. Urbannerdam heeft de vereniging geadviseerd en begeleid in het proces- en projectmanagement.

CPO Rozenakker Nispen