Rijksmonument zoekt bewoners

05 juni 2014
klushuizen_VOC Zeemagazijn_01

Het VOC Zeemagazijn kent een rijke geschiedenis en verdient een nieuwe toekomst. Hiervoor zijn we op zoek naar toekomstige kopers die in dit rijksmonument aan het water willen wonen.

Urbannerdam en Hulshof architecten hebben de mogelijkheden onderzocht of dit rijksmonument om te bouwen is naar bijzondere woningen met op een deel van de begane grond een kantoor. We willen het gebouw herontwikkelen door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

CPO betekent dat de toekomstige kopers onder begeleiding van Urbannerdam en Hulshof zelf opdrachtgever worden voor de herontwikkeling van dit bijzondere gebouw. Gezamenlijk maken we het overall plan, individueel bepaalt iedere koper zelf hoe de eigen woning er uit komt te zien.

Een eerste verkenning laat zien dat er in het VOC-gebouw negen riante woningen en een kantoorruimte gerealiseerd kunnen worden. De woningen zullen beschikken over veel karakter door de grote eiken balkenplafonds en de kapverdieping met zijn historische spanten.