Urbannerdam aan de slag in Spoorbuurt Vlaardingen

19 september 2011
PWVB_Spoorbuurt Vlaardingen 05

Urbannerdam heeft de aanbesteding “particuliere woningverbetering Spoorbuurt” in Vlaardingen gewonnen! Van zeven inzendingen is de opdracht aan ons gegund. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. In oktober 2011 vindt de start-up van het project plaats.

Vanuit het actieplan Wonen van de gemeente Vlaardingen is aandacht gevraagd voor de kwaliteit van particuliere woningvoorraad.  De gemeente Vlaardingen wil eigenaren stimuleren om hun woning duurzaam te verbeteren. Dat doet de gemeente door geld vrij te maken voor advies, begeleiding en het aanbieden van goedkope leningen voor het wegwerken van achterstallig onderhoud.

Nu is de Spoorbuurt aan de beurt 
In 2010 is een pilot gestart in Westwijk met drie Vereniging van Eigenaren die bereid zijn om een forse investering te doen om achterstallig onderhoud weg te werken en de uitstraling van de flat te verbeteren. Vanwege het succes heeft de gemeente Vlaardingen nu opnieuw 12 VvE’s in de Spoorbuurt (Babberspolder) aangewezen die de kans krijgen om hun flat ingrijpend te verbeteren. Het gaat om de flats aan de Van Hogendorplaan, Vd Duijn van Maasdamlaan, Van Hoornbeekstreek en de Van Slingelandtstraat. Urbannerdam zal deze 12 VvE’s samen Cardo architecten begeleiden bij het realiseren van concrete verbeterplannen.

Er wordt een werkgroep samengesteld en de wensen en ideeën van eigenaren worden geïnventariseerd. Elke VvE ontvangt een bouwkundig onderhoudsrapport die naast de wenseninventarisatie de basis vormt voor de verbeterplannen van de flats. Ook wordt de eigenaren Maatwerkadvies, een energielabel en een installatiekeuring aangeboden om de veiligheid en wooncomfort van het appartement te bevorderen. Alles in het teken van duurzaam verbeteren! Urbannerdam zorgt voor de procesbegeleiding en coördinatie van de werkzaamheden. 

Particuliere woningverbetering Spoorbuurt