UrbannerLAB Den Haag

08 maart 2017
Zelfbouw_UrbannerLab

Donderdagavond 30 maart strijkt het UrbannerLAB voor het eerst neer in Den Haag. Het prikkelt en bruist van de plannen en plekken voor klushuizen, zelfbouw, transformatie en andere kansen in de stad. Tijdens de avond starten we met de verkoop van woningen in een bijzondere kerk. Urbannerdam organiseert het LAB dit keer in de kas van UrbanFarmers op het dak van het voormalige Philips gebouw.

UrbannerLAB is een gezellige en informatieve mix van, interessante of inspirerende verhalen en voorbeelden. Daarnaast zorgen we voor onderlinge contacten, zodat ideeën ook plekken vinden, of mede-ontwikkelaars. Inloop is vanaf 19:15 uur. De avond start om 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. 

Programma

  • Alexander Keizer (Urbannerdam) kondigt de nieuwe locaties aan in Den Haag waaronder 21 woningen in een heel bijzondere kerk en appartementen in Deelplan 20 Ypenburg.
  • Denise Zuidhoek (Urbannerdam) presenteert vijf slimme stappen naar een succesvolle start van je zelfbouw of klushuis project.
  • Yarella Moendier (UrbanFarmers) neemt ons mee in wereld van Aquaponics en duurzame voedsel verbouwing in de stad. Op het dak van het voormalige Philips gebouw worden vissen gekweekt en mooie groenten verbouwd. Kom meer te weten over deze wereldwijde revolutie! 
  • Ervaringsdeskundigen vertellen je meer over de hoogte- en dieptepunten van hun eigen zelfbouwproces: Christaan vertelt over het ontwerp en proces van zijn eigen nieuwbouw woning: over het samenwerken met de buren en de onthulling van de gevel!
  • Op de locatiemarkt kan je interessante locaties shoppen in Den Haag: transformatie, nieuwbouw, appartementen, vrije kavels en ikbouwbetaalbaar woningen. Ook de Rabobank is aanwezig voor tips en vragen.
  • En ook deze keer de hersenkrakende UrbannerLAB Quiz, test je kennis over klushuizen en zelfbouw, de stad Den Haag, duurzaamheid en stadsnatuur.

Heb jij een plan dat je onder de aandacht wil brengen, laat het ons dan weten!

UrbannerLAB
Bij Urbannerdam geloven we in lokale betrokkenheid en bottom-up ontwikkelen. Regel je eigen huis, bedenk je eigen buurt, verbouw je eigen krot. Om de humuslaag voor deze initiatieven te bemesten, organiseren we twee keer per jaar een UrbannerLAB.

Wij horen graag of je aanwezig bent. Aanmelden kan via d.zuidhoek@urbannerdam.nl, zodat wij rekening kunnen houden met je komst.

Locatie: UrbanFarmers, televisiestraat 2, 6e etage, Den Haag