Van VOC Magazijn tot Droomhuis; Een unieke kans

13 oktober 2014
Klushuizen_VOC

Opzoek naar een bijzondere woning? Veel is mogelijk in het VOC Zeemagazijn in Oud Delfshaven Rotterdam. De locatie en het pand zijn uniek met een rijke geschiedenis en charme. Daarnaast bied dit pand de mogelijkheid om uw eigen woonwensen tot werkelijkheid te maken.

Kansen
Binnen de randvoorwaarden van het unieke Rijksmonument kan elke koper de woning naar eigen inzicht realiseren. Bent u opzoek naar een levensloopbestendige woning, een woon-werkplek of juist veel ruimte voor uw gezin? Het kan in het VOC Zeemagazijn. Uw woning wordt op maat ontworpen. Het is mogelijk om grote dakramen en lichtkoepels te creëren voor extra daglicht. Op de begane grond is ruimte voor een kantoor of praktijkruimte om uw ideale woon-werkplek te maken. Omdat het pand aan het water ligt is het zelf mogelijk om uw boot aan de kade te leggen.

Kosten
Uit de proefverkaveling blijkt dat er 9 woningen mogelijk zijn met een netto gebruiksoppervlakte tussen de 118-230m2. Gemiddeld kost een woning € 2.000 m2 vrij op naam, dit is inclusief aankoop, verbouwing en alle bijkomende kosten. Bij een heel groot appartement kan dit gemiddelde naar ca.

€ 1.900 verschuiven en bij een heel kleine woning naar ca. € 2.200. In deze kosten bepaling is nog geen rekening gehouden met mogelijke voordelen of subsidies voor verbouwing van een Rijksmonument.

Samen en zelfstandig
Samen met de groep kopers wordt het ontwerp vormgegeven in de vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap. Dit betekent dat u samen besluit over de basis van de woning. Maar u bepaalt zelf individueel over uw eigen plattegrond en de afbouw. Omdat u zelf opdrachtgever bent kunt u beslissen om veel zelf te doen of dat het werk wordt uitbesteedt.  

Wilt u weten of uw woonwensen mogelijk zijn? Kom dan naar de ontwerpworkshop en ontdek!
Op dinsdag 28 oktober om 19.30uur organiseert Urbannerdam in samenwerking met Hulshof Architecten een Ontwerpworkshop. Hiermee willen we inzicht geven in de mogelijkheden die het pand te bieden heeft om uw woonwensen te realiseren. Andersom kunnen wij van u horen wat uw woonwensen zijn.