Wij zoeken jou voor herontwikkeling van de Rotterdamse Spoorpunt

09 december 2015
Nieuwsbericht_Spoorpunt_2-1

In het Oude Noorden, vlakbij de Hofbogen, ongeveer 5 tot 10 minuten fietsen van de binnenstad, staat het karakteristieke woonblok, ‘de Spoorpunt’ (+-1925). Wij zijn op zoek naar jou, om samen met ons dit blok te herontwikkelen tot een bijzonder woongebouw van nu.  

Selectieprocedure
Urbannerdam, projectontwikkelaar GetGripp en Bokkers Van der Veen architecten werken samen aan een plan en bieding voor de herontwikkeling van het Spoorpunt, samen met een groep particulieren. De deadline voor het indienen van plan en bod bij de huidige eigenaar, de gemeente Rotterdam, is 12 januari 2016. Voor die tijd willen we een groep geïnteresseerden verzamelen. 

We zoeken jou
Ben jij geïnteresseerd in een klushuis in dit bijzondere jaren 20 woonblok? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Eenmaal aangemeld bij ons, heb je voorrang bij de kavelkeuze binnen dit blok (als we de selectieprocedure winnen tenminste). Hoe eerder je je meldt, hoe hoger je positie op de lijst.

Over het project
Het woningenblok bestaat uit negen panden van elk vijf bouwlagen hoog. Het is gebouwd rond 1925. Van bovenaf gezien is het een driehoekig blok: aan de smalle zijde staat het woningenblok vlak naast de (voormalige) Hofpleinlijn, vandaar de naam Spoorpunt.

In het blok is ongeveer ruimte voor 15 tot 20 woningen. Uitgangspunt in onze aanpak is keuzevrijheid en zeggenschap bij de kopers - en de mogelijkheid de woning zelf af te bouwen. Criterium in de planvorming is een eigen buitenruimte en berging per woning.