Zelfbouw op Sluiseiland in Vianen

19 april 2018
Zelfbouw_Vianen_2

Het zelfbouwinitiatief om woningen te bouwen op het Sluiseiland in Vianen gaat een nieuwe fase in. Een eerste kopgroep heeft zich gevormd en heeft ruimte voor nieuwe deelnemers. De deelnemers kunnen hun eigen woning vormgeven en samen optrekken om deze woningen te bouwen waardoor er kosten gespaard kunnen worden. Zelf bouwen in collectief verband via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is nieuw voor Vianen. De Provincie Utrecht steunt deze initiatieven en heeft het project een bescheiden startsubsidie toegekend.

Op het Sluiseiland is een forse kavel beschikbaar waarop ruimte is voor maximaal 39 appartementen en herenhuizen van verschillende grootte en in verschillende prijsklassen. Onder de kavel komt een afgesloten en halfverdiepte parkeergarage waardoor de auto’s overdekt staan en de straat vrij is van blik. Aan de zijde van de passantenhaven komt een rustige wandelkade, aan de andere zijde is er uitzicht op het Merwedekanaal.

De deelnemers aan het CPO-project zullen met een nog te kiezen architect hun eigen herenhuis of appartement gaan ontwerpen op basis van eigen wensen en voorkeuren, binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan en de stedenbouwkundige uitgangspunten.

De groep wordt begeleid door Urbannerdam uit Rotterdam. Urbannerdam is al 15 jaar gespecialiseerd in advies en begeleiding bij woningbouwprojecten waar particulieren samen opdrachtgever zijn (CPO).

CPO Sluiseiland