Zelfbouwschool Duytstraat populair

30 mei 2013
Klushuizen_Duyststraat 1-1

Er is veel interesse voor de eerste zelfbouwschool van Rotterdam. Voor het schoolgebouw dat op 16 maart in de verkoop is gegaan, zijn elf inschrijvingen ontvangen. Met zeven inschrijvingen kan het volledige pand worden verbouwd naar woningen.

De school uit 1929 staat in de Duyststraat 28, tussen de Rochussenstraat en de Nieuwe Binnenweg en heeft 12 klaslokalen die naar woningen zijn te verbouwen. De authentieke sfeer en de relatief lage verkoopprijs van € 21.200 voor 70m² zorgden voor veel interesse van mensen die met anderen aan de slag gaan om hun droomwoning te verwezenlijken.

Wethouder Hamit Karakus (wonen, ruimtelijke ordening, vastgoed, stedelijke economie): “Er was vanaf de start verkoop veel belangstelling. Dat werd in maart al duidelijk toen de school in de verkoop ging en er veel bezichtigingen werden gehouden. Ook via social media waren er veel positieve reacties en tipte men elkaar over dit project. Reden genoeg om deze positieve lijn door te zetten. We gaan nu kijken of we andere leegstaande scholen of andere gebouwen ook via zelfbouw te koop kunnen aanbieden.”

Zelfbouw Rotterdam De gemeente Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden binnen het programma zelfbouw: alleen of samen bouwen op kavels, alleen of samen verbouwen zoals bij klushuizen of wonen in een school. Bij al het zelfbouw aanbod gaat het om unieke woningen en prijzen voor (bijna) iedere portemonnee. Dat betekent niet dat je alles zelf moet doen of moet kunnen. Je hoeft geen architect of aannemer te zijn om je droomhuis te bouwen. Een goed idee is soms genoeg. Diverse specialisten kunnen helpen vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering.

CPO Duytstraat