Zomereditie UrbannerLAB in oude Tropicana

04 mei 2016
Zelfbouw_UrbannerLab

Op donderdagavond 2 juni prikkelt en bruist het weer van de plannen en plekken voor klushuizen, co-design, zelfbouw, transformatie en andere kansen in de stad. Van circulaire cabana tot duurzaam strohuis. Niet alleen kansen in Rotterdam, maar ook Dordrecht, Den Haag en Capelle a/d IJssel passeren de revue.  Urbannerdam organiseert Het LAB dit keer in BlueCity010, het voormalig Tropicana en broeinest van circulaire economie.  

UrbannerLAB is een gezellige en informatieve mix van, interessante of inspirerende verhalen en voorbeelden. Daarnaast zorgen we voor onderlinge contacten, zodat ideeën ook plekken vinden, of mede-ontwikkelaars. Deze keer met het volgende programma:

  • Alexander Keizer en Maaike Schravesande (Urbannerdam) presenteren vijf slimme stappen naar een succesvolle start van je zelfbouw of klushuizen project.
  • Sabine Biesheuvel (BlueCity010) neemt ons mee in de herontwikkeling van tropisch zwemparadijs Tropicana. Verschillende ondernemers zoals Aloha Bar, Rotterzwam en Superuse Studio’s werken hier en onderzoeken samen mogelijkheden van hergebruik en duurzaamheid.
  • Ervaringsdeskundigen vertellen je meer over de hoogte- en dieptepunten van hun eigen zelfbouwproces: Annelot over het ontwerp en proces van haar duurzame woning, over het samenwerken met de buren en de start bouw!
  • Robbert de Vrieze (Delfshaven Coöperatie) geeft een update van bijzondere bewonersinitiatieven in Delfshaven en welke rol de Coöperatie daar in speelt.
  • Op de locatiemarkt kan je interessante locaties shoppen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Den Haag en Dordrecht. Ook de architectenwinkel, Bouwmaat en Rabobank zijn aanwezig voor tips en vragen.
  • En ook deze keer de hersenkrakende UrbannerLAB Quiz, test je kennis over klushuizen en zelfbouw, Zuid-Holland(se steden), duurzaamheid en stadsnatuur.

UrbannerLAB
Bij Urbannerdam geloven we in lokale betrokkenheid en bottom-up ontwikkelen. Regel je eigen huis, bedenk je eigen buurt, verbouw je eigen krot. Om de humuslaag voor deze initiatieven te bemesten, organiseren we twee keer per jaar een UrbannerLAB. Deze zomereditie is op donderdag 2 juni 2016, deuren open om 19.00, aanvang programma 19:30 tot 23:00.  in BlueCity010, Maasboulevard 100 (oude entree van het zwembad) in Rotterdam.