CPO Schipluiden in de startblokken

17 maart 2016
Zelfbouw_CPO_Schipluiden

De bouw van het CPO project op de oude gemeentehuislocatie in Schipluiden gaat binnenkort van start! Ongeveer 4 jaar nadat het eerste idee ontstond om zelf met een groep te gaan bouwen, kan de eerste paal voor deze 9 woningen (bijna) de grond in.

De eerste ideeën van de initiatiefnemers werden nog in het oude gemeentehuis besproken. Dat is allang gesloopt en sindsdien zijn er veel plannen gemaakt, maar nadat de gemeente begin 2014 voluit inzette op het zelf ontwikkelen van de gehele locatie, is de planvorming concreet geworden.

Nadat de koopovereenkomsten voor de kavels eind januari 2016 feestelijk werden getekend, volgden alle aanneemovereenkomsten met Bolton Bouw uit Woerden. De vergunning ligt er en de aannemer is volop bezig met de voorbereidingen om eind april te gaan bouwen.

Urbannerdam heeft de begeleiding afgerond en afscheid genomen. Het project bestaat uit 2 vrijstaande woningen, 2 tweekappers en een driekapper. Alle negen gezinnen verheugen zich op een nieuwe woning in het dorp of een terugkeer naar Schipluiden in een zelf ontwikkelde woning! De gemeente heeft hiermee, na 5 woningen in Maasland, een tweede CPO project.