Groep creëert eigen droombuurt op Sluiseiland

30 maart 2020
Jannie bij Sluis-1

Jannie Broer kijkt ernaar uit om terug te verhuizen naar het Sluiseiland in het centrum van Vianen, waar ze in haar jeugd opgroeide.  Ze is bestuurslid van de CPO Sluiseiland, een groep ondernemende mensen die het heft in eigen handen heeft genomen om hun droombuurt te verwezenlijken op Sluiseiland. Ze worden daarin begeleid door het zelfbouw team van Urbannerdam.

Jannies vader was sluiswachter en zodoende heeft zij van haar zevende tot haar twintigste op het Sluiseiland gewoond. Ze woont nu met haar man Henk in een buitenwijk en zal weer terugkeren naar het Sluiseiland in het centrum van Vianen waar 39 nieuwbouwwoningen gaan verrijzen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden ontwikkeld. Krft architecten heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor 29 ruime appartementen en 10 stadswoningen met een ondergrondse parkeergarage en een gedeelde tuin.

Op heel Sluiseiland wordt nieuwbouw ontwikkeld door projectontwikkelaar SBB op een woningblok na. Hier neemt een groep van 39 huishoudens het heft in eigen handen om hun droombuurt te ontwikkelen. De groep bewoners kiest door het CPO verband zelf hoe de indeling van hun huis wordt, hoe alle woningen in het hele blok komen te staan en hoe hun directe omgeving eruit gaat zien. En die invloed vinden ze fijn. Het contact en de sfeer in de groep is goed, zo houden ze er nu al kennissen en goede buren aan over. “Het is gewoon hartstikke leuk om onze eigen buurt te kunnen ontwikkelen!” benoemt Jannie enthousiast in dit krantenartikel van het AD. Na de zomer gaat de eerste paal de grond in en in oktober volgend jaar worden de eerste sleutels uitgedeeld.

 Momenteel zijn er nog woningen vrij in het CPO project Sluiseiland.  Heb jij interesse in een woonplek op Sluiseiland in Vianen en wil je onderdeel worden van deze enthousiaste groep?

Kijk voor meer informatie hier op de website.

Of neem contact op met:


ir. Vera Wittebrood
v.wittebrood@urbannerdam.nl
06 - 30 03 18 06