Zelfbouw op Zeeburgereiland Blok 6

04 maart 2015
CPO_Zeeburgereiland_01

Bouwgroep CPO Zeeburgereiland heeft de locatie toegewezen gekregen van de gemeente Amsterdam! Samen met Buro Ruim werken wij de komende maand aan een Plan van Aanpak. De groep is nog op zoek naar een aantal deelnemers die samen met hen wil wonen en bouwen op deze unieke locatie in Amsterdam.

In 2014 is gestart met de bouw van de eerste zelfbouw woningen op het Zeeburgereiland, een moderne locatie aan de Oostzijde van Amsterdam omgeven door het IJ. Het woonblok dat gerealiseerd gaat worden in opdracht van CPO Zeeburgereiland, zal dan ook door zijn ligging gekenmerkt worden door een fantastisch uitzicht over het water. De huidige groep streeft naar innovatieve duurzaamheidsoplossingen en de ambitie is dat het gebouw goed ingepast word in de ontwikkeling van het gebied en een toegevoegde waarde is voor het groene karakter van de toekomstige wijk.

De komende maanden zal de bouwgroep CPO Zeeburgereiland in samenspraak werken aan een plan waar deze speerpunten terugkomen. Met name het uiterlijk van het gebouw zal als groep bepaald worden, intern heeft iedere bewoner zelf volledige zeggenschap over de indeling van zijn woning en is “alles” mogelijk. Urbannerdam begeleidt de bewoners door alle benodigde stappen en helpt bij alle zaken rondom contracten, financiën en besluitvorming.

Voor meer informatie over dit project, de mogelijkheden en/of de inschrijfprocedure?
Neem contact op met Alexander Keizer, via a.keizer@urbannerdam.nl, 010-2806444.