dipl.-ing. Tim Kapfer

Adviseur

06 - 57 61 84 45
t.kapfer@urbannerdam.nl

Het grootste deel van de stad bestaat uit gebouwen die er al lang staan, niet uit nieuwbouw. Deze gebouwen zijn bepalend voor de beleving van de stad en voor een fijne leefomgeving. Bestaande gebouwen moeten wel in stand worden gehouden en aan de eisen en wensen van de huidige tijd worden aangepast. Dit is soms een lastige klus waar veel specifieke kennis voor nodig is. Eigenaren hebben ondersteuning nodig en moeten soms ook overtuigd worden om aan de slag te gaan.

In mijn werk voor de particuliere woningverbetering ben ik hiermee bezig. Wij stimuleren mensen om te verduurzamen, de fundering van hun huis te onderzoeken, achterstallig onderhoud weg te werken of samen met de buren een gezamenlijke koepel-VvE op te richten om zaken beter te kunnen regelen. Dit is interessant en belangrijk werk om de stad leefbaar te houden en te verbeteren.

Een huis kan plezier opleveren of een last zijn. Het is fijn om mensen te begeleiden zodat zij met plezier in een huis wonen dat aan hun woonwensen voldoet.

Werkveld:Team Wonen