ir. Heleen Zwebe

Directie | senior adviseur

06 - 46 33 36 35
h.zwebe@urbannerdam.nl

"Mijn voeten in de aarde, dicht bij de praktijk"

Tijdens mijn opleiding Bouwkunde in Delft is mijn interesse gewekt in het effect van de woonsituatie op menselijk geluk. Een praktijkstage in China en Zuid Afrika veranderde mijn kijk op het belang van de woonsituatie. Een woning is een primaire basisbehoefte: is de huisvesting niet goed, dan heeft dat negatieve effecten op de bewoners. Kun je je eigen droomhuis realiseren dan scoort dat hoog op de geluksschaal.

Bij Urbannerdam vind ik het daarom belangrijk dat we aandacht hebben voor huurders en eigenaren van woningen die niet primair in orde zijn, bijvoorbeeld omdat de huurprijs te hoog is of omdat de VvE niet functioneert. Mijn passie ligt er in om het woongeluk toe te laten nemen zodat de woonsituatie in wijken beter wordt. Daar hoort ook bij mensen bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid in hun woonsituatie. Als we daarmee dan ook duurzamere woningen kunnen realiseren, is dat pure winst.

In 1999 ben ik gaan werken bij de voorloper van Urbannerdam. Met de doorstart in 2006 ben ik als directielid verder gegaan. Naast directietaken doe ik uitvoerende taken als senior adviseur in de werkvelden Woondiensten en Particuliere Woningverbetering. Sinds 2 jaar heb ik binnen de directie de verantwoordelijkheid voor het financiële reilen en zeilen.

Persoonlijk ben ik ook altijd bezig met mijn woondromen. Ons eigen huis is in 3 fases verbouwd, vergroot en verduurzaamd. Mijn advies: met kleine dingen kun je al heel veel besparen.

 

Werkvelden:
Particuliere woningverbetering & VvE
Woondiensten