ir. Laura Weeber

Adviseur

06 - 83 48 20 34
l.weeber@urbannerdam.nl

De stad verrijken met bijzondere woongemeenschappen, ruimte bieden aan mensen om zelf hun woonomgeving te maken, uitzonderlijke woningen voor een nichemarkt mogelijk maken. Dat is precies wat ik als architect altijd heb nagestreefd en dat is juist wat ik bij Urbannerdam voor elkaar krijg.

Daarom heb ik de switch gemaakt van architect naar adviseur bij Urbannerdam.

Met mijn architectenbureau heb ik met het project Groeiwoningen Expo 2001 in Almere aan de wieg gestaan van de eerste ontwikkelingen in de woningbouw, naar een steeds verder gaande keuzevrijheid voor kopers en bewoners bij het ontwerp van hun woning. Waar mogelijk heb ik die vrijheid bij ieder project verder doorgevoerd. Bij Urbannerdam kan ik de teugels uiteindelijk helemaal  in handen van de opdrachtgevers geven. 

Urbannerdam was mede initiatiefnemer en begeleider van het eerst klushuizenproject Het Wallisblok in Rotterdam. Als deelnemer, opdrachtgever en actief lid van de Werkgroep Bouw en Ontwerp heb ik daarbij het hele proces van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap zelf meegemaakt: van de eerste bijeenkomst met een groep volslagen vreemden, tot het openingsfeest met bevriende buren in onze gemeenschappelijke tuin. Ik weet dus uit eerste hand hoe leuk, spannend en ingewikkeld het is om met een groep een wooncomplex te laten bouwen. En ik heb ook gezien hoe belangrijk het is, dat zo’n proces in goede banen wordt geleid.

 

Werkveld:
Team Zelfbouw