ir. Marcel van Keulen

Adviseur

06 - 51 93 76 95
m.vankeulen@urbannerdam.nl

Graag werk ik aan verschillende projecten, qua vraagstelling, nieuwbouw of bestaande stad, groot of klein. Zo kom ik ook steeds verschillende mensen tegen. Dit bracht me eerder in mijn loopbaan bij veel architectenbureaus, gaf ik les in bouwkundig computertekenen en ging ik hout verduurzamen door het -gedeeltelijk- te verbranden. Urbannerdam viel me op door de afwisselende projecten en gedreven mensen. Ook ik wil mensen graag assisteren met het verbeteren van hun woning of woonsituatie. De aanleiding van dit proces kan achterstallig onderhoud zijn, een ander gebruik van het gebouw dan waarvoor het ooit ontworpen was of de wens om maatwerk te bouwen met een duurzaam uitgangspunt. De resultaten zijn in ieder geval elke keer anders.

Om hierbij te streven naar minder -of geen- energieverbruik is fijn voor het milieu, de energierekening en de eventuele verkoopwaarde, maar is in de praktijk vaak nog lastig te realiseren. Flexibelere financiering of betere afspraken over de verdeling van de kosten en de opbrengsten moeten dit mogelijk gaan maken.

Als we ons bij een verbouwing goed realiseren wat het eindresultaat moet worden dan is de kans klein dat we onderweg dingen doen waar we later spijt van krijgen. Voor al die afwegingen en processen is bij Urbannerdam een schat aan kennis en ervaring aanwezig.

Werkveld:
Team Wonen