UrbannerLAB
Bij Urbannerdam geloven we in lokale betrokkenheid en bottom-up ontwikkelen. Regel je eigen huis, bedenk je eigen buurt, verbouw je eigen krot. Om de humuslaag voor deze initiatieven te bemesten, organiseren we een keer per jaar een UrbannerLAB. Waar het schuimt en borrelt van nieuwe kansen en initiatieven in stad of regio: Klushuizen, stadskavels, meedenkplannen, bouwgroepen, transformatie en meer stadse bijzonderheden. 

Concept 
Het doel van een UrbannerLAB is het inspireren en informeren van een specifieke doelgroep over zelfbouw en kluskansen. Om ideeën op te doen over aanpak, ontwerp en locaties. We merken dat er zeker in de grote steden veel belangstelling is voor dit type projecten, maar weinig plek waar mensen elkaar en/of de locatie-eigenaren kunnen spreken hierover. Met de LAB avonden willen we dit faciliteren. 

Jaarlijkse UrbannerLAB in Rotterdam
We organiseerden al vier keer een UrbannerLAB voor particulieren in Rotterdam, met zo’n 75 tot 100 bezoekers per keer. In een oude gymzaal, het Gele Gebouw, het oude Tropicana en in onze eigen achtertuin. Aan bod kwamen sprekers over energiecollectieven, pop-up stores, circulaire economie, experimenteel wonen en een prijswinnende portiekflat. Ervaringsdeskundigen presenteerden hun huis, ontwerp en verbouwing, van schoollokaal tot Skinny Scar huis (3,7 m breed), cabriohuis en meerdere oogstrelende Rotterdamse Klushuizen. Wij gaven tips om te rekenen aan een zelfbouw of klushuis project en hoe zoiets aan te pakken. Gemeente Rotterdam en (de laatste keer ook gemeente Capelle, den Haag en Dordrecht) presenteerden nieuwe locaties. Partners in onze Rotterdamse UrbannerLAB zijn Rabobank Rotterdam, Bouwmaat Schiedam en de Architectenwinkel Rotterdam, fotografie van Nu Vastgoed.

Uw eigen UrbannerLAB
Behalve onze jaarlijkse UrbannerLAB, kunnen we ook een groot of klein UrbannerLAB voor u organiseren. Bijvoorbeeld als u een projectleider, beleidsadviseur of vastgoedeigenaar bent die:

  • één of meerdere locaties heeft waarvan u benieuwd bent naar de interesse;
  • panden of plekken eens op een andere manier wil verkopen, met een meerwaarde voor de stad;
  • het enthousiasme wil aanwakkeren voor zelfbouw en klushuizen onder particulieren in uw regio of stad, of juist onder collega’s of stakeholders.

Zo organiseerden we al dit soort kleine UrbannerLABs in Maastricht, Amsterdam en Utrecht.

Aarzel niet en bel of mail Alexander
Meer weten over de mogelijkheden van een klein of groot UrbannerLAB, neem dan contact op met Alexander Keizer. 

ing. Alexander Keizer
E: a.keizer@urbannerdam.nl
T: 06 - 2119 74 19

Nieuws_Urbannerlab2