• CPO_Stijgereiland_1
  • CPO_Stijgereiland_2
  • CPO_Stijgereiland_3
  • CPO_Stijgereiland_4
  • CPO_Stijgereiland_6

VvO Bouwen aan De Dijk ontwikkelen 6 Nul op de meter rijwoningen aan het IJ. Kavel 126i op Steigereiland ligt aan het water met een mooi uitzicht over het IJ. Deelnemers hebben maximale vrijheid om hun eigen huis te ontwerpen binnen een ontzorgde variant van CPO.

De kavel ligt aan de Barkentijnkade, is 589 m² groot met een maximaal bouwoppervlak van 1765 m² bruto vloeroppervlak (bvo) inclusief berging en parkeren. Het rijtje zal bestaan uit maximaal 8 woningen met 3 bouwlagen. 

Op de kavel worden 6 nul op de meter woningen gebouwd. Het uitgangspunt is dat iedere woning een goede buitenruimte moet hebben in de vorm van een dakterras of balkon.
NAT architecten is door de deelnemers geselecterd voor het ontwerp. Er is maximale vrijheid en het is mogelijk om echt een unieke woning te bouwen binnen de gestelde randvoorwaarden van de gemeente. De bouw van de woningen wordt gezamenlijk aangepakt.

De kavel ligt in de Noordbuurt op Steigereiland in Amsterdam Oost. Steigereiland is onderdeel van de nieuwe stadswijk IJburg gelegen in het IJmeer. De te realiseren woningen liggen aan een dijk waardoor er ook echt een eiland gevoel ontstaat met een mooi uitzicht op het water.

In de jonge stadswijk zijn alle dagelijkse voorzieningen aanwezig. Er zijn meerdere basisscholen, er is een middelbare school, een gezondheidscentrum en er zijn sportvoorzieningen op loop- of fietsafstand. Ook kan je er boodschappen doen bij Albert Heijn, Hema, Etos, Blokker en Bruna. Naast de stadswijk ligt het Diemerpark waar alle ruimte is om te hardlopen of om een potje te voetballen. Er is zelfs een stadsstrand met strandpaviljoen Blijburg.

Rol Urbannerdam
Bouwgroep Bouwen aan de Dijk is geselecteerd door de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van dit kavel. Urbannerdam begeleid de bouwgroep en zorgt voor het projectmanagement. Urbannerdam doet dat op een zodanige manier dat de risico’s voor particulieren om hieraan mee te doen minimaal zijn. Hierdoor kunnen de deelnemers zich vooral bezighouden met de leuke en belangrijke dingen die bij CPO horen: het vormgeven van een eigen woning.

Betrokken partijen
1. VvO Bouwen aan de Dijk
2. NAT Architecten
3. Gemeente Amsterdam
4. Urbannerdam
5. Provincie Noord-Holland

Logo

Projectstatus: bouwfase 

Contactpersoon
Alexander Keizer
a.keizer@urbannerdam.nl