• Klushuizen_Havenstraat_5
  • Klushuizen_Havenstraat_4
  • Klushuizen_Havenstraat_3
  • Klushuizen_Havenstraat_2
  • Klushuizen_Havenstraat_1

Aan de Havenstraat in Rotterdam staat een voormalig kantoorpand dat door de gemeente Rotterdam wordt verkocht als klusgebouw. Het is een historisch pand waarin drie woningen worden gerealiseerd.

Het pand aan de Havenstraat is in 1901 gebouwd als bedrijfspand met bovenwoning en is in de jaren ’40 verder uitgebouwd. Het pand heeft een bruto vloeroppervlak van ruim 400 m2. Het monumentale pand bestaat uit drie bouwlagen met een souterrain. Op de begane grond komt een zogenaamde ‘bel-etage’ met ruime tuin en het souterrain, op de eerste en tweede verdieping komen appartementen met een eigen balkon. De karakteristieke gevel wordt zoveel mogelijk intact gelaten door de centrale opgang en de symmetrische indeling te behouden. Achter in de tuin komt voor alle woningen een berging.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft de gemeente Rotterdam geadviseerd en begeleidt tijdens de initiatieffase bij het opzetten van het project en de werving van kopers. Urbannerdam heeft de kopers begeleidt tot het oprichten van de vereniging.

Tijdpad
In de voorjaar van 2015 zijn de woningen verkocht en de vereniging  is gestart met de ontwikkeling naar verwachting is de overdracht zomer 2016

Betrokken partijen
Kopersvereniging de Havenstarters
Gemeente Rotterdam
Johan van Sprundel SPRIKK

Opdrachtgever: gemeente Rotterdam en Kopersvereniging de Havenstarters