• Klushuizen_Bosschepad_5-1
  • Klushuizen_Bosschepad_4
  • Klushuizen_Bosschepad_3
  • Klushuizen_Bosschepad_2
  • Klushuizen_de bossche pad_1-1

Brabant Wonen verkoopt 6 appartementen als klushuizen aan De Bossche Pad. Deze woningen liggen gelegen in de Bossche wijk Eikendonk, vlakbij het centrum van Den Bosch.

De woningen in Eikendonk dateren uit 1922. Op de woningen rust een monumentale status. Het is het tweede klushuisproject van de woningcorporatie Brabant Wonen die de woningen aanbiedt. Al eerder zijn vier gelijke soort woningen op de Eindstraat gerenoveerd onder begeleiding van Hulshof Architecten.

Oorspronkelijk bestaat het gebouw uit acht appartementen, deze worden door toekomstige kopers gerenoveerd en samengevoegd tot zes appartementen. De grootte varieert van 67 m² tot 78,5 m² voor een prijs die ligt tussen € 60.000 en € 68.000. Om in aanmerking te komen, geldt een financieringseis tussen de € 143.000 en € 170.000. De kopers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de renovatie van het casco. Vanwege de monumentale status is het belangrijk om over een aantal zaken goede afspraken te maken. De afbouw in de woningen zelf is aan de kopers.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam is gevraagd om de kopers te begeleiden in het groepsproces van dit collectieve klushuisproject. Als procesbegeleider zorgt Urbannerdam ervoor dat de planning wordt gemonitord, advies wordt gegeven over de te nemen stappen, vergaderingen worden begeleid zodat op het juiste moment beslissingen worden genomen.

Tijdpad
In de zomer van 2014 is er gestart met de werving. In november 2014 is er gestart met de verdere uitwerking van het ontwerp- en de definitiefase en medio 2015 is opdracht gegeven voor de renovatie. Het duurt ongeveer 1,5 jaar na de start totdat er gewoond kan worden.

Opdrachtgever: Brabant Wonen, Hulshof Architecten

Contactpersoon

                     
Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl 
T: 06 - 4631 40 95

 

 Foto's: BrabantWonen