• Zelfbouw_Klushuizen_Mijdrecht_3
  • Zelfbouw_Klushuizen_Mijdrecht_2-1
  • Zelfbouw_Klushuizen_Mijdrecht_1
  • Klushuizen_Mijdrecht

Aan de rand van het centrum van Mijdrecht biedt de gemeente De Ronde Venen 8 kluswoningen te koop aan. Urbannerdam begeleidt de gemeente in het opzetten van het project, is betrokken bij de werving van kopers en begeleidt de kopers uiteindelijk bij het maken van het renovatieplan.

Het woningblok ligt aan de Raadhuislaan 27 – 45, aan de rand van het voorzieningencentrum van Mijdrecht. Het is gelegen in een rustige groene wijk zonder doorgaand verkeer, met een mix van sociale woningbouw en vrijstaande (luxe) woningen. De locatie is bijzonder aantrekkelijk door de nabijheid van alle voorzieningen: winkels, OV (bus) en uitvalswegen (N201).

De 8 kluswoningen bestaan uit 2 kleinere benedenwoningen met tuin, 1 grotere gelijkvloerse woning met tuin, 4 bovenwoningen met balkon en 1 eengezinswoning met tuin. De voortuinen zijn zo’n vijf meter diep. De achtertuinen zijn gelegen op het zuiden (zonkant) en varieerden van 8 tot 12 meter diep.

De woningen moeten zowel van binnen als van buiten flink opgeknapt worden. De kopers van de kluswoningen werken verplicht samen bij het verbeteren van het casco: dit dient door één gezamenlijke aannemer uitgevoerd te worden. Binnen in de woning kunnen de kopers individueel aan de slag gaan.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft in 2015 een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en is betrokken geweest bij de totstandkoming van het raadsbesluit om de woningen als klushuis te gaan verkopen. Urbannerdam begeleidt de gemeente in het opzetten van het project, is betrokken bij de werving van kopers en begeleidt de kopers uiteindelijk bij het maken van het renovatieplan.

Tijdpad
Nog niet alle woningen zijn verkocht, dus het is nog mogelijk om in te schrijven. Hierbij geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De vereniging wordt in mei opgericht en begin 2018 begint de collectieve aannemer met de casco renovatie. De verwachting is dat de eerste kopers in het najaar van 2018 naar hun verbouwde woningen verhuizen.

Opdrachtgever: gemeente De Ronde Venen

Downloads:
Informatiebrochure
Inschrijfformulier
Financieringstoets
Situatietekening

Links
Facebook