• Onderzoek_Je_Fundering_Urbannerdam_logo
  • Fundering wandeling 10-1-2020 DSC_7163 web ©ODE
  • provenierswijk 1-1
  • Fundering wandeling 10-1-2020 DSC_7220 web ©ODE-2

In opdracht van de gemeente Rotterdam stimuleert Urbannerdam de eigenaren in de Provenierswijk-west om funderingsonderzoek uit te voeren.  

Op basis van gegevens blijkt dat er in Provenierswijk West veel woningen op houten palen zijn gebouwd. Op zich is hier niets mis mee, totdat er problemen ontstaan. Houten palen kunnen namelijk door de jaren heen worden aangetast, wat tot funderingsproblemen kan leiden. Mogelijke oorzaken van funderingsproblematiek zijn: aantasting door bacteriën of schimmels, verzakking van de grond (negatieve kleef), te weinig houten palen in de constructie. Het lastige aan funderingsproblemen is dat ze soms al aanwezig kunnen zijn zonder dat er iets van te zien is. Daarom is het belangrijk om funderingsonderzoek uit te voeren.

Urbannerdam heeft voor de Provenierswijk-west een speciale aanpak bedacht, namelijk wijkgericht funderingsonderzoek. Hoe meer eigenaren meedoen aan het onderzoek, hoe goedkoper het voor iedereen wordt.

Betrokken partijen
1. Gemeente Rotterdam
2. Havensteder
3. Wareco
4. Urbannerdam

Tijdspad
Het project loopt sinds begin 2019. In juli 2019 is de inschrijfperiode van start gegaan. Woningeigenaren hebben tot 19 oktober 2019 de tijd om zich aan te melden voor funderingsonderzoek. Hierna zal Wareco van start gaan met funderingsonderzoek.

Rol
Urbannerdam is procesbegeleider en is ingehuurd door gemeente Rotterdam om woningeigenaren in de Provenierswijk-west te stimuleren tot funderingsonderzoek.

Link
Projectwebsite

Contactpersoon
Tim
dipl.-ing. Tim Kapfer
E: onderzoekjefundering@urbannerdam.nl
T: 06 - 57 61 84 45