• IMG-20190904-WA0001
  • WHAlm_Stripmaker_v7.0_oh4_web-1
  • WHAlm_Stripmaker_v7.0_vv1_web-1
  • 20190919_WHAlm-Stripm_Verkavelingsplan
  • IMG-20190904-WA0005
  • DSC_5041-1
  • DSC_5046-1

WikiHouse is een innovatief open source zelfbouwpakket dat voor iedereen op het web toegankelijk is. Bij Wikihouse de Stripmaker maak je samen met de architect een ontwerp via de speciaal ontwikkelde toolbox. Vervolgens worden de bouwdelen uitgezaagd, en kun je het casco in elkaar zetten met je vrienden, familie en medebouwers. Je werkt het WikiHouse casco af met materialen voor isolatie, afwerking binnenwanden, afwerking buitengevel, dak, etc. zoals jij dat wilt. Jij bepaalt; dat is WikiHouse.

Er worden in twee fasen 28 woningen gebouwd. Het is mogelijk om vrijstaand of geschakeld te bouwen. Wikihouses zijn zeker geen tiny houses: In Wikihouse de Stripmaker zullen woningen van ca. 50-90 m2 gebouwd worden. De kleinste woning is al te bouwen voor ca. €160.000,-.

Betaalbaarheid van wonen is een belangrijke doelstelling van de gemeente Almere. Daarom is vereist dat 75% van de kavels gegund wordt aan huishoudens met een inkomen tot €45.000. Daarnaast willen we huurders van een sociale huurwoning in Almere graag de kans geven om een woning in eigendom te kunnen krijgen en zo voor doorstroming te zorgen. Verdien je meer? Geen probleem: 25% van de kavels is niet gebonden aan inkomenseisen.

Locatie
De locatie ligt aan de ‘Stripmaker’ in Almere Buiten. Deze locatie ligt direct naast de Oostvaarderplassen, op 2 km van station Almere Oostvaarders, 8 min lopen van een supermarkt en er zijn verschillende scholen in de buurt.

Tijdpad
WikiHouse De Stripmaker biedt ruimte aan 28 woningen. Deze worden in twee fasen van circa 14 woningen gerealiseerd. Er zijn nog 4 kavels beschikbaar in fase 1. De werving van deelnemers voor de tweede fase start naar verwachting in de zomer van 2020.

Rol Urbannerdam
Zelf je huis ontwerpen en bouwen is een intensief proces waarin veel besluiten moeten worden genomen. In dit project krijg je daarom uitgebreide begeleiding. Urbannerdam helpt de vereniging onder andere met het begeleiden van het proces, het nemen van besluiten, bewaken van de planning en begeleiden van een goede financiële afwikkeling. Ook staat er een bouwteam met adviseurs voor je klaar. Het team bestaan onder andere uit een architect, energetisch adviseur, constructeur en bouwkostendeskundige.

Betrokken partijen
1. Het Woningbouwatelier
2. Ontwerpburo Muller
3. NarrativA architecten
4. Urbannerdam

Downloads
Inschrijfformulier
Financieringsverklaring

Projectwebsite
www.wikihousedestripmaker.nl

Contactpersoon

ir. Sarah Thiel
E: s.thiel@urbannerdam.nl
T: 06 - 19 47 60 10