• WoongroepSymfonie-1

Een enthousiaste groep Hagenaars heeft haar oog laten vallen op wonen in de Bethelkerk in Den Haag. De kerk is verkocht aan een ontwikkelaar die een ambitieus plan heeft om de kerk te behouden en te transformeren naar ca. 16 woningen (koop en huur) en maatschappelijke functies voor de buurt.

Woongroep De Symfonie bestaat uit een aantal deelnemers die met gelijkgestemden, zowel 50+ als 50- , in de getransformeerde kerk willen gaan wonen. De woongroep hecht belang aan een aantal waarden; nabuurschap, meer generatie wonen, privacy, duurzaamheid qua klimaat en duurzaam leven. Bij de woningen komt een gemeenschappelijke ruimte die door de woongroep gebruikt gaat worden. De woongroep richt zich in eerste instantie op de koopwoningen in de kerk en zal gaan bestaan uit ongeveer 11 deelnemers. De woongroep is in gesprek met de ontwikkelaar om haar doelstellingen binnen de herontwikkeling van de kerk te kunnen realiseren.

Tijdpad
Het plan voor de transformatie van de Bethelkerk is volop in ontwikkeling. Op het moment dat het zeker is dat het plan gerealiseerd kan worden, zal woongroep De Symfonie haar deelname aan het project formaliseren.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam heeft eerder de Pauluskerk in Den Haag getransformeerd naar woningen en veel ervaring opgedaan met het herontwikkelen van een bijzonder gebouw. Woongroep De Symfonie heeft Urbannerdam gevraagd haar te ondersteunen bij het borgen van haar positie in de herontwikkeling van de Bethelkerk, met het vinden en binden van deelnemers en inhoudelijke input op het PVE en het ontwerp.  

Betrokken partijen
1. Woongroep De Symfonie
2. Urbannerdam

Contactpersoon

                      
Els Dikland MRE
E: e.dikland@urbannerdam.nl
T: 06 - 46 31 40 95