• Zelfbouw_Vianen_2-1
  • Zelfbouw_Vianen_1
  • CPO_Vianen_9
  • CPO_Vianen_8
  • CPO_Vianen_7
  • CPO_Vianen_6
  • CPO_Vianen_5
  • CPO_Vianen_11
  • CPO_Vianen_10

Heeft u altijd al uw eigen woning willen ontwerpen? Dat is nu mogelijk op een prachtige plek tussen de historische binnenstad en het Merwedekanaal in Vianen. Het project CPO Sluiseiland biedt ruimte voor 39 woningen met een mix van appartementen en herenhuizen. Inschrijven voor CPO Sluiseiland is nu mogelijk! Er zijn nog plekken beschikbaar voor beide woningtypes.

De locatie
Het Sluiseiland wordt getransformeerd naar een nieuw woongebied. De locatie van het project ligt tussen de historische binnenstad van Vianen en het Merwedekanaal en is omgeven door groen. Binnen dit stukje nieuwe stad is ruimte voor 39 woningen die door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden ontwikkeld. Dit zorgt voor een bijzondere en kwalitatieve invulling die van toegevoegde waarde is op de bestaande stad.

De historische Vrijstad Vianen ligt aan de zuidkant van de lek. Het stadje is fantastisch ontsloten tussen de A2 en de A27 richting Utrecht. Met de auto en de bus ben je binnen 20 minuten bij het Centraal Station van Utrecht.

Vianen is van oorsprong een vestingstad, aangelegd om de bewoners van Utrecht in de gaten te houden. Vianen heeft daarom kenmerkende stadsmuren, verdedigingswerken en kastelen. Deze historie is nog steeds terug te zien in de opbouw en de structuur van het stratenpatroon, en de historisch gebouwen in het centrum.

Het project
CPO betekent dat u uw eigen woning kan ontwerpen binnen een aantal vastgestelde kaders.  In totaal worden maximaal 39 woningen ontwikkeld in een mix van appartementen en herenhuizen. Er worden ca. 21 appartementen ontwikkeld van 55 – 150 m², in prijsklasse van € 180.000 - € 430.000 en ca. 18 herenhuizen van 130 – 180 m², in prijsklasse van € 315.000 - € 450.000. Doordat de grootte van de woningen nog niet vast ligt, kunnen er uiteindelijk ook minder woningen gerealiseerd worden.

De woningen worden georganiseerd in een gesloten bouwblok die opgedeeld kan worden in verschillende hofjes. De maximale bouwhoogte van het blok is vier bouwlagen. Als toekomstige bewoner van een herenhuizen kun je zelf beslissen of je drie of vier lagen wilt bouwen.

Onder het gehele bouwblok komt een half verdiepte parkeergarage voor bewoners om de auto te parkeren.

In het kavelpaspoort staan de vastgestelde kaders voor het ontwerp omschreven.

Over ons en inschrijven
Zelfbouwgroep Vianen is opgericht door Michiel van Wezel en Patrick Blankensteijn uit Vianen. In 2016 hebben zij het initiatief genomen tot het samenbrengen van een aantal belangstellenden voor zelfbouw in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Een oproep in de krant resulteerde in 18 geïnteresseerde huishoudens. Een van de belangstellenden was Peter Verhoeven. Gedrieën zijn zij nu de drijvende kracht achter Zelfbouwgroep Vianen.

U kunt zich vanaf 5 maart inschrijven bij Zelfbouwgroep Vianen voor het project CPO Sluiseiland. Voor inschrijven geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Omdat er nog geen definitieve verkaveling is gemaakt, kunt u zich niet inschrijven voor een specifieke woning, maar schrijft u zich in als deelnemer aan het project. U kunt zich inschrijven voor een appartement of een herenhuis.

Bij minimaal 25 inschrijvers wordt de Vereniging van Opdrachtgevers bij de notaris opgericht en gaat het echt ontwikkelproces van start.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd en heeft u vragen? Stuur dan een email aan Bram Dorsman, b.dorsman@urbannerdam.nl of bel naar 010 280 64 44.

Downloads
Informatiebrochure
Inschrijfformulier
Financieringstoets

Link
Projectwebsite

Projectstatus: werving

Contactpersoon


ir. Hans Vos
E: h.vos@urbannerdam.nl
T: 06 - 5272 67 10