• CPO_Parkwoninge_5
 • CPO_Parkwoninge_4-1
 • CPO_Parkwoninge_3
 • CPO_Parkwoninge_2
 • CPO_Parkwoninge_1
 • Zelfbouw_Parkwoningen_1-1

 In Maastricht aan de zuidrand van het Sphinxkwartier is het mogelijk om aan een grote binnentuin met een parkachtige setting je eigen stadswoning van ca. 150 m² woonoppervlak via CPO te ontwikkelen.

Locatie
De locatie grenst aan het nieuwe culturele gebied rond het Bassin. In het gebied is veel te beleven met de Pathé bioscoop, filmhuis Lumière in de oude energiecentrale van de Sphinx en poppodium de Muziekgieterij. Het witte Eiffelgebouw is een iconisch en beeldbepalend gebouw in de buurt. U kunt zelf komen wonen in dit nieuwe stadsdeel, vlakbij de binnenstad en aan het nieuwe Frontenpark.

Woningen
Samen met architect Mathieu Bruls ontwerpen kopers hun eigen plattegrond. De vijf woningen meten 6 x 10 meter en worden in 3 lagen gebouwd. Bij enkele woningen is het mogelijk om in overleg een opbouw op de 4e laag te maken.
De entree is aan de verkeersluwe Frans Fouraschenstraat en alle woningen hebben een tuin op het zuiden. En wat voor tuin; na een eigen privé terras komt u in een grote afgesloten gemeenschappelijke tuin in een parkachtige setting. Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder de naastgelegen appartementen van Sphinxtuin.

Grenzend aan de grote collectieve binnentuin worden eveneens via CPO twee appartementengebouwen ontwikkeld. Met deze buren deelt u de binnentuin.

Kosten
De woningen van ca. 150 m² woonoppervlak zijn te realiseren vanaf ca. € 475.000,-.
Dit is een raming voor een afgewerkte woning inclusief:

 • Grond (privé + gemeenschappelijke tuin)
 • Bouwkosten
 • Bijkomende kosten (kosten architect, procesbegeleider, overige adviseurs, leges etc.)

 Deze raming is exclusief:

 • Keuken en sanitair
 • Wand- en vloerafwerking
 • De parkeerplaats ca. € 25.000,-

Als opdrachtgever heeft u de kosten voor het grootste gedeelte zelf in de hand.

Rol Urbannerdam
Urbannerdam is samen met Mathieu Bruls architecten verantwoordelijk voor het project Parkwoningen Sphinxtuin. Na een marktverkenning, een haalbaarheidsanalyse en het opstellen van uitgangspunten en randvoorwaarden met het naastgelegen initiatief is een Vereniging van Opdrachtgevers opgericht. Daarmee zijn de toekomstige bewoners als opdrachtgever betrokken bij het project.

Urbannerdam begeleidt de vereniging tijdens het verdere ontwikkelproces met een ontzorgde aanpak.

Tijdpad
In het gebied zijn meerdere ontwikkelingen gaande. De locatie is door de gemeente bouwrijp gemaakt. De CPO appartementen naast de Parkwoningen zijn in het najaar van 2018 van start gegaan met de bouw en leveren rond de jaarwisseling 2019/2020 hun appartementen op.

De start bouw voor de Parkwoningen is gepland in november 2019, oplevering medio 2020.  

 

Downloads
Informatiebrochure
Inschrijfformulier
Financieringstoets 

Links
www.parkwoningen-sphinxtuin.nl 
www.sphinxtuin.nl
www.mlg-makelaardij.nl

Contactpersoon


ir. Hans Vos
E: h.vos@urbannerdam.nl
T: 06 - 5272 67 10