• Logo Huurteam Schiedam_1-1

Urbannerdam gaat in opdracht van de gemeente Schiedam een pilot uitvoeren in de wijk Schiedam-Oost. Het Huurteam gaat hierbij controleren of de huurprijs van woningen in de particuliere sector overeenkomen met de geboden kwaliteit. Middels deze controles probeert het Huurteam misstanden en excessen in de huursector aan te pakken en de leefbaarheid van de wijk te verbeteren.

In de pilot zullen particuliere huurders worden benaderd voor een huurprijs controle. Ook wordt er gekeken naar de staat van onderhoud van de huurwoningen en of huurders niet teveel servicekosten betalen. Het streven is om binnen een half jaar de huurprijs van 100 woningen te hebben gecontroleerd.

De uitvoering vindt plaats in samenwerking met het SOBO (Schiedams Overleg Bewoners Organisaties), en andere instellingen uit de wijk Schiedam-Oost.

Rol Urbannerdam
De medewerkers zijn ook werkzaam bij het Huurteam Rotterdam en hebben jarenlange ervaring met het voeren van procedures. Tevens staan we elke dag klaar om per telefoon en mail de vragen van huurders te beantwoorden. Het Huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie. Binnen het Huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Tijdpad
De pilot gaat van start in mei 2014 voor de duur van een half jaar.

Opdrachtgever: Gemeente Schiedam

Projectstatus: Afgerond

Contact Huurteam
Wilt u een afspraak maken met het huurteam Schiedam voor een huurprijs controle, neem dan contact op via telefoonummer: 010-214 2799

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.

Contactpersonen
                     
ir. Heleen Zwebe
E: h.zwebe.urbannerdam.nl
T: 06 - 4633 36 35