• Logo Huurteam Schiedam_1-1

Urbannerdam heeft gedurende 2014 in opdracht van de gemeente Schiedam een pilot uitgevoerd in de wijk Schiedam-Oost. Het Huurteam gaat hierbij controleren of de huurprijs van woningen in de particuliere sector overeenkomen met de geboden kwaliteit. Middels deze controles probeert het Huurteam misstanden en excessen in de huursector aan te pakken en de leefbaarheid van de wijk te verbeteren.

In de pilot zijn particuliere huurders benaderd voor een huurprijs controle. Daarbij wordt ook gekeken naar de staat van onderhoud van de huurwoningen en of huurders niet teveel servicekosten betalen. Het streven is om binnen een half jaar de huurprijs van 100 woningen te hebben gecontroleerd.

De uitvoering vindt plaats in samenwerking met het SOBO (Schiedams Overleg Bewoners Organisaties), en andere instellingen uit de wijk Schiedam-Oost.

Rol Urbannerdam
De medewerkers zijn ook werkzaam bij het Huurteam Rotterdam en hebben jarenlange ervaring met het voeren van procedures. Tevens staan we elke dag klaar om per telefoon en mail de vragen van huurders te beantwoorden. Het Huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie. Binnen het Huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Tijdpad
De pilot gaat van start in mei 2014 voor de duur van een half jaar.

Opdrachtgever: Gemeente Schiedam
Projectstatus: Afgerond

Contactpersonen
                     
ir. Heleen Zwebe
E: h.zwebe@urbannerdam.nl
T: 010 – 214 27 99