• Woondiensten_HuurteamUtrecht_HUURTEAMbew2
 • Woondiensten_Utrecht_Foto Ismail opmeten
 • Woondiensten_HuurteamUtrecht_Foto Ismail opmeten 2
 • Woondiensten_HuurteamUtrecht_Foto Ismail berekening
 • Woondiensten_HuurteamUtrecht_Foto Dom
 • Huurteam_Utrecht_Succes

Nieuws

 • 18 april 2013
  Steeds meer kamerhuurders vinden weg naar Huurteam Lees meer...
 • 13 maart 2013
  Huurteam Utrecht als bliksemafleider Lees meer...

De werkzaamheden van Huurteam Utrecht zijn gericht op het aanpakken van misstanden en excessen in de kamersector van de stad Utrecht.

Het huurteam controleert of de huurprijs van kamers in de particuliere sector overeenkomen met de geboden (onderhouds) kwaliteit van de kamer. Dit vindt plaats binnen de wettelijke grenzen van de huurprijswet. Op basis van een puntentelling conform het Woningwaarderingssysteem wordt voor de woning de maximaal redelijke huurprijs berekend. 

Wanneer de gevraagde huurprijs hoger is dan de maximaal redelijke huurprijs, een hoge bijdrage voor servicekosten wordt betaald of als er sprake is van achterstallig onderhoud, dan start het Huurteam namens de huurder een procedure bij de Huurcommissie. Ook kijkt het huurteam of het huurcontract in orde is. Het huurteam vervult een belangrijke functie in de stad omdat veel studenten die een kamer huren niet op de hoogte zijn van hun rechten of de weg niet weten om de huurprijs te verlagen.

Medewerkers van het huurteam begeleiden huurders in de gehele procedure vanaf de woningopname tot aan de uitspraak van de Huurcommissie. Het huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie.Binnen het huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.

Rol Urbannerdam
De medewerkers zijn ook werkzaam bij Huurteam Rotterdam en hebben jarenlange ervaring met het voeren van procedures. Het huurteam is een aantal dagen per week in Utrecht te vinden. Tevens staan we elke dag klaar om per telefoon en mail de vragen van huurders  te beantwoorden. Het huurteam ontzorgt het hele traject vanaf woningopname tot uitspraak van de Huurcommissie. Binnen het huurteam staat kwaliteit voorop en wordt alles in het werk gesteld om de procedures tot een succesvol einde te brengen.  

Tijdpad
Huurteam Utrecht bestaat sinds 2010 en is geïnitieerd door studentenbelangenvereniging Vidius en studentenhuisvester SSH. Huurteam Utrecht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en is sinds 2012 een onderdeel van Urbannerdam BV in Rotterdam. 

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

Projectstatus:  In uitvoering

Links:
Website Huurteam Utrecht
Facebook
Twitter

Contact huurteam
Wilt u een afspraak maken met Huurteam Utrecht voor een huurprijs controle, neem dan contact op via het telefoonnummer: 085- 273 4933, of stuur een email naar info@huurteam-utrecht.nl

Er zijn geen kosten verbonden aan de diensten van het huurteam. Vanwege het feit dat wij samenwerken met de Gemeente Utrecht bieden wij onze diensten gratis en vrijblijvend aan.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 16.00 uur.