• Delft-ligging-zelfbouw-veld-1
  • locatie 2-2
  • Veld 6 II-1
  • Veld 6-1

Zelfbouw op een prachtige plek dicht bij de historische binnenstad van Delft. Dat is het project CPO Nieuwe Gracht waarin een groep particulieren het initiatief neemt om te ontwikkelen. De CPO-groep is opzoek naar deelnemers!

De locatie
Het gebied rondom het treinstation van Delft wordt getransformeerd naar een nieuw woon- werkgebied. De locatie van het project ligt tegen het station en de binnenstad van Delft aan. De gemeente Delft ziet de locatie als een nieuw stukje binnenstad, waar naast wonen ook ruimte is voor verschillende vormen van bedrijvigheid. Het is dan ook een pré als er onder de inschrijvers iemand bevind die graag iets aan bedrijvigheid in het CPO-complex wilt verwerken. Dit leidt namelijk tot een preferente positie. Daarnaast wordt er door de gemeente Delft ook een nieuw park, het Leeuwenhoekpark, ontwikkeld.

Binnen dit stukje nieuwe stad is ruimte voor ongeveer 15 woningen die door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden ontwikkeld. Dit zorgt voor een bijzondere en kwalitatieve invulling die van toegevoegde waarde is op de bestaande stad.

De locatie is goed ontsloten tussen de A4 en de A13. Het trein -en busstation van Delft ligt op minder dan 5 minuten loopafstand en het centrum is binnen 10 minuten te bereiken op de fiets.

Het project
CPO betekent dat u uw eigen woning kan ontwerpen binnen een aantal vastgestelde kaders. In totaal worden ongeveer 15 woningen ontwikkeld op de kavel en zullen de appartementen zoveel mogelijk naar wens van de deelnemers ingepast worden tot een goed en haalbaar plan.

Omdat het project nog in de startfase is, heeft u nog alle vrijheid om uw wensen en ideeën te vertalen in het ontwerp.

Proces
De gemeente Delft organiseert op 3 kavels binnen bouwveld 6 een loting voor CPO-groepen die zich inschrijven. De loting van de CPO-groepen zal na 6 oktober plaatsvinden waarna de gemeente Delft de uitkomst voor 12 oktober communiceert.

Urbannerdam begeleidt het initiatief CPO-groep Delft met de inschrijving van het plan bij de gemeente Delft. Bij een gunstige loting zal Urbannerdam samen met het initiatief het appartementengebouw tot realisatie brengen.

Bent u geïnteresseerd in het project en wilt u zich wellicht aansluiten bij het initiatief? Of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met Niels Hummel via onderstaande contactgegevens.

Relevante links 
Zelfbouwkavel

Projectstatus: werving